Reinikainen

Reinikainen

Niin maan perusteellisen riemukas kansankomedia

Legendaarisen hulvaton konstaapeli Reinikainen astelee ”niin maan perusteellisesti” Imatran kesäteatterin näyttämölle kesällä 2024 ja laittaa asiat ja ihmiset järjestykseen.

Poliisikonstaapeli Artturi Sakari Reinikainen saa siirron maalaiskyliltä kaupungin poliisiin. Kaupungin poliisilaitoksella sattuu ja tapahtuu, ja lainvalvojia työllistävät alkoholia liikaa nauttineet kansalaiset, varkaudet sekä kadonneet henkilöt. Näissä tilanteissa Reinikainen on joviaali kansanmies, joka ratkaisee ongelmalliset tilanteet puhumalla kuin Ruuneperi.

Reinikainen on monessa suhteessa yleisön suursuosikki. Onhan hän tuttu televisiosta, ja luo mukavaa menneiden aikojen nostalgiaa sketsimäisellä huumorilla ja riemastuttavilla tyypeillä. Kaiken perustana on nasevaan sanailuun ja osuviin elämänoivalluksiin perustuva käsikirjoitus.

Reinikaisen puhetyyli ja sutkautukset kutkuttavat suomalaisten nauruhermoja ja osuvat juuri siihen mitä monet rakastavat komedioissa. Klassikkosarjan näyttämösovitus on vauhdikas katsaus poliisilaitoksen maailmaan ja Reinikaisen omintakeiseen elämään. Tutut roolihahmot, ajaton huumori ja hulvattomat tilanteet jaksavat naurattaa vielä vuosikymmentenkin jälkeen.

Suomen suosituimman poliisin tähdittämä televisiosarja veti 80-luvulla ruutujen ääreen ennätysyleisön. Neil Hardwickin ja Jussi Tuomisen luoma televisiosarja palkittiin vuonna 1982 hauskimpana suomalaisena televisio-ohjelmana.

Sarja sai valtaisan huomion ja poiki Tankki täyteen -sarjan lailla myös useita näyttämösovituksia. Reinikaiselle ehdotettiin aikanaan myös Vuoden Poliisi -titteliä, mutta ehdotus torjuttiin, koska sitä ei voitu myöntää mielikuvitushahmolle.

Reinikaisen roolissa nähdään jo 2019 Imatralla Tankki täyteen -komediassa Reinikaista taidokkaasti näytellyt Lasse Karkjärvi. Ohjauksesta vastaa teatterinjohtaja Timo Rissanen, lavastuksesta ja puvustuksesta Karmo Mende (vier.).

Ensi-ilta Imatran kesäteatterissa tiistaina 25.6.2024. 
Esityksen kesto on noin 2 h 10 min. sis. väliajan. 

Liput toimituskuluineen alk.

Norm. 33 € | Eläk./opisk./työtön 31 € | Nuoret alle 16 v. 17 € 
Ryhmät yli 20 hlöä 30 €, joka 20. lippu veloituksetta, max. 3 veloituksetonta lippua/ryhmä. 
Lipun hinnat sisältävät 10 % alv.

OP Kaakkois-Suomen omistaja-asiakasetu

OP Kaakkois-Suomen omistaja-asiakasetu 5 € perushintaisesta pääsylipusta sekä eläkeläislipusta Reinikaisen esityksissä 3.7.2024 klo 14 ja 19.
Etu on henkilökohtainen ja edun saa näyttämällä OP-mobiilista tai käyttämällä koodin/etu-ryhmän lipunmyyntijärjestelmässä.

Tutustu myös muihin Imatran mahdollisuuksiin >>
 

Tulevia esityksiä

Työryhmä

Käsikirjoitus Neil Hardwick - Jussi Tuominen
Dramatisointi Olka Horila
Ohjaus Timo Rissanen
Lavastus ja puvustus Karmo Mende (vier.)
Äänisuunnittelu Keijo Miettinen
Kampaus ja maskeeraus Sonja Pöyhiä

Rooleissa vierailevat Lasse Karkjärvi, Lotta Lindroos, Harri Nousiainen, Jussi Puhakka, Jouko Puolanto ja Miikka Wallin.