Teatteritalo

Teatteritalo

Teatteri Imatra - se on siun!

Vuoksenlaaksossa on tehty teatteria yli sata vuotta. Teatteritoiminta on alkanut jo vuonna 1903 ja teatteri on kulkenut mielenkiintoisten vaiheiden kautta nykypäivään ja nykyiseen muotoonsa. Vuodesta 1984 alkaen teatteri toimi kaupunginteatterina aina vuoteen 1998. Tuolloin teatterin hallintopohja muuttui yhdistyspohjaiseksi ja teatteri toimi Vuoksenlaakson teatteriyhdistyksen alaisuudessa. Vuoden 2007 alusta teatteri palasi jälleen kaupunginteatteriksi.
 
Teatteri Imatrassa työskentelee kuusi vakinaista näyttelijää, ääni- ja valosuunnittelija, puvustaja, kaksi lavastemiestä ja toimistohenkilökuntaa. Vierailevia taiteilijoita työskentelee lähes joka produktiossa. Kesällä 2012 Teatteri Imatran johtajaksi valittiin Timo Rissanen.

Teatteri Imatra on viime vuosina vahvistanut paikkaansa Suomen teatterikartalla, ja kerännyt pienen kaupungin mittapuussa hienoja katsojamääriä. Vuonna 2011 tehtiin kaikkien aikojen katsojaennätys, kun teatterissa vieraili yli 36 400 katsojaa.

Uusi teatteritalo

Imatran uusi teatteritalo on valmistui kaupungin keskustaan ja avajaisia vietettiin helmikuussa 2017. Uudessa teatteritalossa on 202-paikkainen katsomo oheistiloineen (sis. 4 pyörätuolipaikkaa). Talossa toimii myös teatteriravintola.

Teatteri Imatran tuotantoja esitetään myös Kruununpuistossa sijaitsevassa Imatran kesäteatterissa ja teatteritalon viereisen rakennuksen Pikku Hiisi -näyttämöllä. 

Imatran kaupunki on ostanut uuteen teatteritaloon taidetta prosenttiperiaatteen mukaisesti. Taiteilijoiksi valittiin Saimaan Ammattikorkeakoulusta vuonna 2014 valmistunut kuvataiteilija Landys Roimola ja imatralainen taidegraafikko Reetta Ahonen. Ahonen toteutti teatterin kahvilatilan teoksen ja Landys Roimola toteutti pisara-teoksen rakennuksen julkisivuun graafisen betonin tekniikalla. Taiteen edistämiskeskus on tukenut uuden teatteritalon taidehankintoja.

Taloesittely

Ryhmille on tilattavissa noin 30 minuutin mittainen kulissikierros ja taloesittely hintaan 10 €/hlö (hinta sis. alv). Ryhmän koko 5-15 henkilöä.
Kulttuuripolkuun liittyvistä talokierroksista ei peritä maksua. Taloesittelyä voi tiedustella teatteri@imatra.fi 
 

Teatteri Imatra

Kallenkuja 3
55100 Imatra