Ulla-Maija Järnstedtin monologi kertoo pienen tytön elämänmakuisen tarinan

To 30.9.2021 klo 09:04

Spoonface Steinbergin ensi-ilta on Teatteri Imatrassa maaliskuussa. Toukokuussa Imatralla vierailee Seela Sellan ja Esko Roineen tähdittämä Rakkauskirjeitä.

Näyttelijä Ulla-Maija Järnstedtin esittämä monologi Spoonface Steinberg saa ensi-iltansa Teatteri Imatrassa maaliskuussa. Esitys on ajatuksia herättävä tarina, jonka kertojana on 7-vuotias vakavasti sairas Spoonface Steinberg.

–Se on pienen tytön tarina, mutta äärettömän yleisinhimillinen. Monologi kertoo inhimillisyydestä, valosta. Asiat nähdään siinä lapsen silmin, mutta tarina voisi olla kenen tahansa, Järnstedt kertoo.

 

Ystävysten yhteisprojekti

Järnstedtilla on takanaan 36-vuotinen ura näyttelijänä. Spoonface Steinberg on hänen ensimmäinen monologinsa.

–Halusin haastetta. Monologin tekeminen ei ole helppoa, sillä siinä ollaan näyttämöllä yksin.

Esityksen ohjaa savonlinnalainen ohjaaja Mervi Koskinen, joka on myös Ulla-Maijan pitkäaikainen ystävä. Ystävykset odottavat yhteisprojektilta paljon.

–Mervi tuntee minut läpikotaisin ja uskaltaa sanoa suoraan. Uskon, että ystävyytemme ansiosta pääsemme syvälle tarinaan ja pystymme todella elämään sen, Järnstedt sanoo.

Koskinen arvioi Spoonfacen tarinan sopivan Ullalle äärimmäisen hyvin.

–Ulla ja Spoonface suhtautuvat elämään samalla tavalla. Läsnä on suuri elämän halu ja ylistys.

 

Lipunmyynti maaliskuussa alkaviin näytöksiin on käynnissä

Spoonface Steinbergin on alun perin kirjoittanut brittiläinen näytelmäkirjailija Lee Hall. Monologi on niittänyt maailmalla mainetta ja sitä ovat esittäneet useat tunnetut näyttelijät. Imatralla ensi-iltaa juhlitaan Pikku Hiisi -näyttämöllä keskiviikkona 9.3. Järnstedt toivottaa yleisön tervetulleeksi elämään tarinan yhdessä hänen kanssaan.

–Tämä monologi koskettaa jokaista jollain tavalla. Toivon, että yleisö tulee kanssani kokemaan ja rauhoittumaan, näkemään jotain inhimillistä. Tässä ajassa sitä tarvitaan.

 

Seela Sella ja Esko Roine vierailevat toukokuussa

Toukokuussa Teatteri Imatrassa vierailevat suomalaisten rakastamat näyttelijät Seela Sella ja Esko RoineSellan ja Roineen tähdittämä Rakkauskirjeitä kertoo Andrewsta ja Mellissasta, vanhoista lapsuudenystävistä, jotka elävät tahoillaan omia elämiään.

Vuosikymmenten ajan he pitävät yhteyttä toisiinsa kirjeitse, kertovat toisilleen elämistään ja vanhenevat yhdessä. Näytelmä syntyy näistä kirjeistä. Lipunmyynti 4. ja 5. toukokuuta pidettäviin näytöksiin on käynnissä nyt.

Linkkejä sivuille:

https://teatteri-imatra.fi/ohjelmisto/spoonface-steinberg

https://teatteri-imatra.fi/ohjelmisto/rakkauskirjeitä