Olet täällä

Spoonface Steinberg

Tarina elämänvalosta

Näyttelijä Ulla-Maija Järnstedtin 37-vuotisen työuran ensimmäinen monologi on tähtihetki, ja inhimillinen ylistys elämälle. Esitys on seitsemänvuotiaan vakavasti sairaan lapsen – Spoonface Steinbergin - monologi, ja tarina elämänvalosta. 

Brittiläisen näytelmäkirjailijan Lee Hallin kirjoittama teksti julkaistiin ensin radiokuunnelmana ja myöhemmin siitä kasvoi palkittu näyttämöteos, jonka ovat esittäneet useat tunnetut näyttelijät. Hall on kirjoittanut myös muita menestysteoksia kuten Billy Elliot ja Rocketman, ja hänen teksteillään on kyky nähdä jokaisen ihmisen arvo, erilaisuuden rikkaus ja surun merkitys ihmisyyden rakentajana.

Vaikka kuinka paha meillä on kun me kuollaan, niin on silti ihana asia että me ollaan elossa.
- Spoonface 7 v.

Monologin Imatralle ohjaa savonlinnalainen näyttelijä ja ohjaaja Mervi Koskinen, joka on kirjoittanut ja dramatisoinut useita lastennäytelmiä. Koskinen ja Järnstedt ovat tutustuneet 35-vuotta sitten teatterin parissa, ja monologin tekeminen on ollut ystävysten pitkäaikainen haave. 

Kuuntelin radiosta ohjelman autismista. Asiantuntijan loppulause oli: Autismi ei ole sairaus vaan erilainen tapa kokea asioita. Siksi kirjailija halusi juuri Spoonfacen kertomaan tämän tarinan, suoraan, ilman turhia tunteiden kiemuroita.

Pieni lapsi antaa meille toivoa ja valoa. Olen varma, että  esityksen koettuaan, katsojan on helpompi hengittää, helpompi nauttia arjen pienistäkin onnenhetkistä, hymyillä ja loistaa valoa ympärilleen.
- Ohjaaja Mervi Koskinen

Kaikkien tulisi nähdä tämä"
-katsojapalaute

Ensi-ilta 27.8.2022 Pikku Hiisi -näyttämöllä. 

Arvio esityksen kestosta on 1 h 20 min. Esityksessä ei ole väliaikaa.

Huomiotavaa

Teatterissamme on tehty useita toimenpiteitä, jotta teatterikokemuksesta muodostuisi mahdollisimman turvallinen. Lue lisää...

Liput toimituskuluineen alkaen

Norm. 25 €
Eläk./opisk./työtön 23 €
Nuoret alle 16 v. 17 €
Ryhmät yli 20 hlöä 22 €, joka 20. lippu veloituksetta, max. 3 veloituksetonta lippua/ryhmä.

Lipun hinnat sisältävät 10% alv.