Teatteri Imatrassa nähtävä Spoonface Steinberg on ylistys elämälle

Pe 5.8.2022 klo 13:55

Spoonface Steinberg on ensikuulemalta surullinen tarina: monologissa puhuu 7-vuotias, kuolemansairas Spoonface.

Surullinen tarina ei kuitenkaan ole, vakuuttavat näyttelijä Ulla-Maija Järnstedt ja ohjaaja Mervi Koskinen.

—Tekstissä on mukana koko elämänkirjo, mutta tämä ei ole synkkä tarina kuolinvuoteella olevasta pikkutytöstä. Sen sijana tämä ylistys elämälle, Järnstedt kuvailee.

Sanoma on lohdullinen: Tärkeää on se, että olemme elossa, ei se, että joskus kuolemme. Järnstedt ja Koskinen pitävät viestiä erityisen merkityksellisenä juuri nyt, tässä maailman tilanteessa.

Ystävysten pitkäaikainen haave

Spoonface Steinberg on Järnstedtin uran ensimmäinen monologi. Monologilla hän juhlistaa yli 35-vuotista taiteilijanuraansa.

Samalla hän pääsee toteuttamaan pitkäaikaisen haaveensa tehdä töitä yhdessä ystävänsä Mervin kanssa.

—Olemme tunteneet toisemme vuodesta 1986 lähtien. Olemme hyviä ystäviä ja olemme jo kauan sitten päättäneet, että joskus haluamme tehdä näytelmän, jossa toinen näyttelee ja toinen ohjaa. Kummin päin roolit asettuisivat, se on ollut avoin kysymys, Järnstedt kertoo.

Sekä Järnstedt että Koskinen ovat olleet kiireisiä omissa teattereissaan: Koskinen teki pitkän uran muun muassa Savonlinnan kaupunginteatterissa, Järnstedt on puolestaan työskennellyt tiiviisti Imatralla.

Aikaa yhteiselle produktiolle ei ole löytynyt, ei ennen kuin nyt.

—Minä jäin pari vuotta sitten eläkkeelle, joten vihdoin löysimme sopivan ajankohdan, Koskinen toteaa.

Ensi-ilta elokuun lopulla

Ystävysten yhteistyö on sujunut monologin harjoituksissa erinomaisesti. Naiset tuntevat toisena läpikotaisin ja tietävät ja puolesta sanasta, mitä toinen haluaa sanoa.

—Meillä on todella hauskaa, iloitsemme harjoituksissa joka päivä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olisimme kaikesta samaa mieltä. Olen sanonut joissakin asioissa myös vastaan, Koskinen nauraa.

Ystävysten yhteistyön tulos nähdään Teatteri Imatran Pikku Hiisi -näyttämöllä lauantaista 27.8. alkaen. Lipunmyynti monologiin on käynnissä nyt.

Lisätietoja:
Näyttelijä Ulla-Maija Järnstedt, 050 585 2990
Spoonface Steinberg | Teatteri Imatra (teatteri-imatra.fi)