Teatteri Imatran kevään musiikkikomedia Ikuisesti nuori käsittelee vanhenemista riemukkaan riehakkaalla ja ironisellakin tavalla

Ma 18.9.2023 klo 10:42

Näyttelijöitä vanhoiksi pukeutuneena.

Teatteri Imatran kevään musiikkinäytelmä, Erik Gedeonin kirjoittama Ikuisesti nuori käsittelee vanhenemista ja vanhuutta pilke silmäkulmassa.

Näytelmässä eletään noin viidenkymmenen vuoden päässä tulevaisuudessa. Teatteri Imatra on muutettu vanhainkodiksi, jonka asukkaina ovat teatterin viimeiseksi jääneet näyttelijät Ulla-Maija JärnstedtHanna Kaskela, Aki HonkatukiaMarko Kurikka ja Joonas Vartiainen sekä kapellimestari Lauri Kuosa.

—Näytelmässä teatterin näyttelijät näyttelevät hersyvällä huumorilla siis omia itsejään vanhuksina. Mukana on paljon tuttuja menestyshittejä, kuten I Love Rock’n’roll, Stairway To Heaven, Barbie Girl, I Will Survive ja tietenkin Forever Young, ohjaaja, teatterinjohtaja Timo Rissanen kertoo.

Näytelmä on saavuttanut valtaisan suosion ympäri maailmaa. Teatteri Imatran esitys on näytelmän suomenkielinen kantaesitys.

Tähtihaastattelussa vierailee Miitta Sorvali

Helmikuussa järjestetään myös jo perinteeksi muodostunut Tähtihaastattelu. Tällä kertaa teatterinjohtaja Rissasen haastateltavaksi saapuu pitkän uran komediennena tehnyt, monien roolien Miitta Sorvali.

—Keskustelemme hänen lapsuudestaan ja urastaan, mutta myös siitä, mikä tekee näyttelijästä hyvän komedianäyttelijän, Rissanen toteaa.

Kevään aikana Imatralla vierailee lisäksi kaksi näytelmää. Maaliskuussa nähtävä Kaikki ystäväni on itsenäinen jatko-osa Imatralla viime keväänä vierailleelle Kaikki äitini, kaikki tyttäreni. Näytelmää tähdittävät Anu SinisaloMiitta Sorvali ja Sanna Stellan.

Kevätkauden päättää taitavan näyttelijän Satu Silvon 60-vuotisjuhlaesitys Näkymätön nainen. Silvo vierailee Imatralla toukokuussa.

Hittimusikaaliksi muodostuneen Piafin esitykset jatkuvat keväällä

Kevään ohjelmistoon kuuluu myös Piaf – Pikkuvarpunen. Näytelmän ensi-iltaa juhlittiin helmikuussa 2023, ja kevään ja kuluvan syksyn esitykset on myyty loppuun.

—Keväälle -24 saatiin kahdeksan lisäesitystä. Myös näistä lipuista on jo myyty tai varattu lähes puolet, Rissanen kertoo.

Lisäksi kevätkaudella esitetään satunäytelmä Pikku Hiisi -näyttämöllä. Näytelmä julkistetaan myöhemmin tänä syksynä.

Lisätietoja:

Teatterinjohtaja Timo Rissanen, timo.rissanen@imatra.fi, p. 020 617 6645

LISÄTIETOJA JA LIPPUKAUPPAAN