Maailmalla loistavasti menestyneen Ikuisesti nuori -musiikkikomedian ensi-ilta on lauantaina 3.2.2024

Pe 26.1.2024 klo 09:19

 

Musiikkikomedia Ikuisesti nuori Teatteri Imatralla ensi-illassa 3.2.2024

Teatteri Imatran esitys on näytelmän suomenkielinen kantaesitys.

Näytelmässä eletään noin viidenkymmenen vuoden päässä tulevaisuudessa. Teatteri Imatra on muutettu vanhainkodiksi, jonka asukkaina ovat teatterin viimeiseksi jääneet näyttelijät Ulla-Maija Järnstedt, Hanna Kaskela, Aki Honkatukia, Marko Kurikka, Joonas Vartiainen sekä Kustaa Tuohimaa ja kapellimestari Lauri Kuosa.

Teoksen kantaesitys on ollut v.2007 Dresdenissä, Saksassa. Suomessa esitys nähtiin ensimmäisen kerran viime vuonna Svenska Teaternissa, ja nyt se on tulossa maaliskuussa Helsingin kaupunginteatterin ohjelmistoon.

Teatteri Imatran suomenkielisen kantaesityksen ohjauksesta ja tekstisuomennoksesta vastaa Timo Rissanen, puvustuksesta Marja Liukkonen, koreografiasta Osku Heiskanen (vier.) ja kapellimestarina Lauri Kuosa. Sisar Alman laulusuomennokset ovat monia musikaaleja kääntäneen Hanna Kailan käsialaa.

 Näytelmä on saavuttanut valtaisan suosion ympäri maailmaa. Tässä suomenkielisessä kantaesityksessä nähdään Teatteri Imatran ihmiset oman elämänsä pääroolissa kertomassa ikääntymisen tuskasta ja nautinnostakin räväkällä huumorilla höystettynä. Musiikkikomedian nerokkuus piilee juuri siinä, että kirjailija, säveltäjä Erik Gedeon on taitavasti yhdistänyt suuret

menestyshitit tarinaan, kuten I Love Rock´n Roll, I will survive, Barbie Girl, Buona sera Signorina

ja monia muita, teatterinjohtaja Timo Rissanen kuvailee.

Näytelmän lavastussuunnittelija on imatralainen Mirva Mustonen

Teatteri Imatran Ikuisesti nuori-musiikkikomedian lavastussuunnittelija Mirva Mustonen.

- Lähtökohtana minulla suunnittelussa on näytelmän teksti. Työni alkoi ohjaajan kanssa käydystä keskustelusta syys-lokakuussa 2023. Kulissit oli pystyssä ennen joulua. Varsinaiseen rakentamiseen en niinkään osallistu, mutta pintakäsittelyyn pyrin aina jättämään esim. maalauksen osalta oman jälkeni.

- Ikuisesti nuori -näytelmässä on kiinteät rakenteet, ja ne ovat samat koko näytelmän ajan. Olen pyrkinyt löytämään aina jokaiseen lavasteeseen jonkin merkittävän jutun ja tässä se on tekstistä poimittu tematiikka, aika. Pääajatuksena on hylätty teatteri ja sen kulissit, jossa on näyttelijöille paljon muistoja.

- Kivaa oli päästä tekemään tätäkin puolta pitkästä aikaa! Olen viimeksi suunnitellut lavastuksen Teatteri Imatraan vuonna 2019, Mirva kertoo.

Katso tämän hersyvillä tarinoilla, yllättävillä tanssinumeroilla ja riehakkaalla rockilla varustetun musiikkikomedian kevään esitysajat ja lisätiedot sekä lipunmyynti Teatteri Imatran sivuilta.

Ikuisesti nuori – Teatteri Imatra

Lisätietoja:

teatterinjohtaja Timo Rissanen, Teatteri Imatra, timo.rissanen@imatra.fi, p. 020 617 6645

lavastussuunnittelija Mirva Mustonen, p. 050 369 6635