Kultaranta – presidenttipeliä kautta historian ensi-iltaa vietetään Imatran kesäteatterissa 27.6.

Ke 21.6.2023 klo 10:20

Kaksi näyttelijää esittävät kuninkaallisia. Toisella on kauhistunut ilme.
Kuvassa Heikki Pöyhiä ja Lotta Lindroos. Kuva: Lauri Aapro

Imatran kesäteatterissa saa tiistaina 27.6. ensi-iltansa Satu Rasilan ja Paavo Westerbergin kirjoittama komedia Kultaranta, jonka kirjailijat ovat päivittäneet Teatteri Imatraa varten istuvaan presidenttiimme Sauli Niinistöön saakka.

Näytelmä kertoo presidenteistämme, jotka ovat viettäneet kesiään Alfred Kordelinin perustamassa kesävirka-asunnossa Naantalin Kultarannassa. Siellä he ovat käyneet neuvottelujaan, luoneet suunnitelmiaan, mutta ovat myös eläneet elämäänsä mitä moninaisimmissa tilanteissa.

Kuinka sujuvat Ståhlbergin treffit? Entä mitäpä mietti Mannerheim, joka astelee tiikerinpää kainalossaan kohti uusia seikkailuja? Miten käy Salen ja Jennin? Ja miltä vaikuttavat näkymät vuoteen 2024, kun uutta presidenttiä leivotaan kovalla vauhdilla? Mitä kaikkea mahtuukaan 105 vuoteen?

— On ollut valtavan mielenkiintoista, hurjan hulvatonta ja haasteellistakin työstää tätä komediaa, jossa on myös ajankohtaisuutta, kun lähestymme ensi vuotta ja uusi presidentti siintää näköpiirissä, pohtii ohjaaja ja teatterinjohtaja Timo Rissanen.

— Teos on hengästyttävän hauska esitellessään presidenteistä myös sen inhimillisen puolen, kaikki ei ole aina sitä miltä näyttää, Rissanen jatkaa.

Esityksessä nähdään lukuisia hahmoja, joita esittävät vierailevat Pirja ArponenAntti LaukkarinenLotta LindroosHeikki Pöyhiä ja Sauli Suonpää.

Kultaranta-komedian ensi-ilta nähdään Imatran kesäteatterissa tiistaina 27.6. klo 19.00. Näytökset jatkuvat 30.7. saakka. Perjantai-iltana 28.7. nähdään jo perinteeksi muodostunut tunnelmallinen yönäytös klo 21.00.

Lisätietoja:

teatterinjohtaja Timo Rissanen, timo.rissanen@imatra.fi, p. 020 617 6645

KULTARANTA

Työryhmä

  • Käsikirjoitus Satu Rasila ja Paavo Westerberg
  • Ohjaus Timo Rissanen
  • Lavastus Karmo Mende (vier.)
  • Puvustus Marja Liukkonen
  • Äänisuunnittelu Keijo Miettinen
  • Maskeeraus ja kampaus Sonja Pöyhiä
  • Rooleissa vierailevat Pirja Arponen, Antti Laukkarinen, Lotta Lindroos, Heikki Pöyhiä ja Sauli Suonpää.