Kultaranta - presidenttipeliä kautta historian

Kultaranta

Presidenttipeliä kautta historian

Riemukkaan railakas ja hulvattoman hervoton Kultaranta lyö kaikki presidenttimme pöytään kertaheitolla. Varsinainen täyskäsi! 

Mikä olisikaan kiinnostavampaa kuin seurata, kuinka Suomeen lähestulkoon saatiin kuningas Friedrich Karl? Ja entä sen jälkeen, kun tasavallan hallitsijat – Ståhlberg, Relander, Svinhufvud, Kallio, Ryti, Mannerheim, Paasikivi, Kekkonen, Koivisto, Ahtisaari, Halonen ja Niinistö – ovat johtaneet Suomen kansaa läpi riemujen ja ryteikköjen? 

Kesiään presidenttimme ovat viettäneet Alfred Kordelinin perustamassa kesäasunnossa Naantalin Kultarannassa. Siellä he ovat käyneet neuvottelujaan, luoneet suunnitelmiaan mutta myös eläneet elämäänsä. Kuinka sujuivat Ståhlbergin treffit Esterin kanssa? Entä mitäpä mietti Mannerheim, joka asteli tiikerinpää kainalossaan? Näytelmässä selviää myös, millainen oli Relanderin kesänäytelmä, mitä vikaa oli Svinhufvudin housuissa, kuinka Rytin kävi vankilassa ja kuinka kymmenottelija Kekkonen selvisi. Entä olivatko Ståhlbergin Tusse sekä Halosen Miska ja Rontti tasavallan ykköskissoja? Miten käy Salen ja Jennin? Ja miltä vaikuttavat näkymät vuoteen 2024, kun uutta presidenttiä leivotaan kovalla vauhdilla?

Satu Rasilan ja Paavo Westerbergin päivitetty komedia iskee suomalaisuuden ytimeen. Ohjauksesta vastaa teatterinjohtaja Timo Rissanen, lavastuksesta Karmo Mende (vier.), puvustuksesta Marja Liukkonen. Rooleissa nähdään Pirja Arponen, Antti Laukkarinen, Lotta Lindroos, Heikki Pöyhiä ja Sauli Suonpää.

Ensi-ilta Imatran kesäteatterissa 27.6.2023. Esitykset jatkuvat 30.7. asti.
Arvio esityksen kestosta on 2 h 15 min. sis. väliajan. Lopullinen kesto vahvistuu ensi-iltaviikolla.

Liput toimituskuluineen alk. 

Norm. 32 €
Eläk./opisk./työtön 30 €
Lapset (5–16 v.) 18 €
Ryhmät yli 20 henkilöä 29 €/lippu. Joka 20. lippu maksutta, max. 3 veloituksetonta lippua/ryhmä.
Lippuhinnat sis. 10 % alv. 

 

Etelä-Karjalan Osuuspankki

 

 

OP Etelä-Karjalan etu omistaja-asiakkaille

OP Etelä-Karjalan omistaja-asiakasetu 5 € esityksiin ajalla 29.6.–6.7.2023.
Etu on henkilökohtainen ja edun saa näyttämällä OP-mobiilista tai käyttämällä koodin/eturyhmän lipunmyyntijärjestelmässä. Etulippujen myynti Imatran kaupungintalon asiakaspalvelun lipunmyynnissä, Lappeenrannan Ticketmasterin myyntipisteessä (K-citymarket) ja Imatran kesäteatterin ovilipunmyynnissä.

 

Tulevia esityksiä

Työryhmä

Käsikirjoitus Satu Rasila ja Paavo Westerberg
Ohjaus Timo Rissanen
Lavastus Karmo Mende (vier.)
Puvustus Marja Liukkonen
Äänisuunnittelu Keijo Miettinen
Maskeeraus ja kampaus Sonja Pöyhiä

Rooleissa vierailevat Pirja Arponen, Antti Laukkarinen, Lotta Lindroos, Heikki Pöyhiä ja Sauli Suonpää.