Teatteriesityksiin vaaditaan yleisöltä (yli 16 vuotiailta) koronapassi. Teatterilla on myös vahva maskisuositus.

Olet täällä

Yleisötyö

Teatteri tutuksi 

Kulttuuripolku on Imatran peruskoululaisille suunnattu kulttuuri- ja taidekasvatussuunnitelma, joka tarjoaa mahdollisuuden kokemukselliseen ja elämykselliseen oppimiskokemukseen. Teatteri tutuksi -toiminta on yksi kulttuuripolun osa-alue. Imatran peruskoulujen 8-luokan oppilaille järjestetään keväisin vierailu Teatteri Imatraan, jolla tehdään teatterin tekemistä ja toimintaa tutuksi, ja kurkataan myös kulisseihin.

Teatteri Imatralla on myös kummiluokkatoimintaa. Kummiluokka tutustuu teatterin tekemiseen ja produktion valmistumiseen yksityiskohtaisemmin tutkimalla ja itse tekemällä teatterin ammattilaisteen ohjauksessa. 

Avoimet harjoitukset

Teatteri Imatra järjestetään aika ajoin avoimia harjoituksia, jossa yleisö pääsee seuraamaan näytelmän tekemistä aitiopaikalta. Avoimista harjoituksista tiedotetaan paikallismedioissa, sekä Teatteri Imatran Facebook-sivuilla.

Kulissikierrokset

Tutustumiskäyntiä koululaisryhmälle voi tiedustella Sari Saariselta p. 020 617 2213, sari.saarinen@imatra.fi

Teatterilaatikko

Lainaa teatterilaatikko ja tee oma pöytäteatteriesitys. Pöytäteatterissa lapset voivat esittää oman tai valmiin tarinan, valmistaa itse lavasteet ja erilaisia nukkenäyttelijöitä. Teatterilaatikon avulla lapset voivat tutustua teatteriammatteihin ja teatterin tekemisen eri vaiheisiin. 

Teatterilaatikko on tarkoitettu kiertämään Imatran alueen esikouluissa ja alakoulun 1. ja 2. -luokissa. Laatikon mukana tulee ohjeistusta ja ideoita oman pöytäteatteriesityksen valmistamiseen. Laatikosta löytyy malleja lavasteista, nukkemallit sekä näyttämövalot.  

Teatterilaatikon on suunnitellut ja valmistanut imatralaislähtöinen nukketeatteritaiteilija Aapo Repo ja laatikon ulkoasun on visualisoinut Jaana Puustinen

Varaa teatterilaatikko

Laina-aika on max. 6 viikkoa. Sovi varatessasi teatterilaatikon nouto- ja palautusajankohta. 
Teatterilaatikko noudetaan ja palautetaan sovittuna aikana Teatteri Imatran lastauslaiturille (Kallenkuja 3, 55100 Imatra). Lainaaja vastaa kuljetuksesta.

Varaukset
Sari Saarinen p. 020 617 2213
sari.saarinen@imatra.fi

 Pöytäteatterilaatikko