Teatteri Imatrassa nähdään syksyllä yhteiskunnallinen satiiri Ei makseta! Ei makseta!

Ti 20.4.2021 klo 17:10

Ensi-iltaa juhlitaan 23.10. Näytökset jatkuvat joulukuun puoliväliin.

Valheella on lyhyet jäljet, valkoisellakin. Näin saa huomata myös Maire, joka yrittää salata umpirehelliseltä mieheltään Raimolta, että marketissa puhjennut asiakkaiden ”maksulakko” imaisi hänet mukaan laittomuuksiin.

Hämärätouhujen sekaan soljahtaa myös ystävä, naapurin pätkätyöläinen Irkku ja hänen luottamusmiehenä toimiva miehensä Saku. Aikamoinen linnunsiemensoppa on keitetty – ja syötykin, ennen kuin sotku on siivottu ja välit virkavallan ja aviopuolisoiden kanssa selvitetty.

Imatran teatterissa syksyllä 2021 nähtävä Ei makseta! Ei makseta! on yhteiskunnallinen satiiri tavallisten ihmisten elämästä, jossa arki on yhtä farssia. Näytelmän on käsikirjoittanut italialainen Dario Fo.

– Teatterimaestro ja Nobel-kirjailija Dario Fo oli loistava humoristi ja koomikko. Hänen komedioidensa nauru kumpuaa arjen oivalluksista, yhteiskunnallisista huomioista ja ihmisluonteiden tarkasta havainnoinnista, näytelmän ohjaaja Tuija Töyräs kertoo.

Töyräs on helsinkiläinen ohjaaja-näyttelijä-käsikirjoittaja, joka on tehnyt teatteria muun muassa Helsingin, Lahden, Jyväskylän, Kuopion ja Kokkolan kaupunginteattereissa. 

– Tulen vierailemaan Imatralle uteliaan iloisin mielin. Kyllä välillä tekisi itsekin mieli tehdä maksulakko, kun sähkölaskua maksaessa 70 % laskusta on muusta kuin sähköstä, Töyräs naurahtaa.

 

Ajankohtainen klassikko

Riehakas tarina on yhtä ajankohtainen kuin ilmestyessään lähes 50 vuotta sitten, pohtii teatterinjohtaja Timo Rissanen.

– Olen erittäin iloinen, että maailmankuulun Dario Fon menestyksekäs klassikkokomedia nähdään Imatralla Tuija Töyrään ohjaamana.

Näytelmän ensi-iltaa vietetään Teatteri Imatrassa 23.10. Näytökset jatkuvat 15.12. saakka.

Rooleissa nähdään Aki Honkatukia, Ulla-Maija Järnstedt, Kari Kinnari, Marko Kurikka, Antti Laine ja Eeva Mäenpää.

Näytelmään pukusuunnittelun tekee Marja Liukkonen, valosuunnittelun Jukka Parviainen, äänisuunnittelun Keijo Miettinen ja kampaukset ja maskeeraukset Sonja Pöyhiä.

Suomalaisille lavoille näytelmän on kääntänyt ja sovittanut Pentti Järvinen.