Teatteri Imatran uusi näyttelijä ja Viidakkokirja

Ti 2.4.2019 klo 13:36

Teatteri Imatran uudeksi miesnäyttelijäksi on kiinnitetty Antti Laine, joka on valmistunut näyttelijäksi Lontoon The Royal Central School of Speech and Drama (ylin tutkinto, bachelor of Arts). Hän seuraa näyttelijä Pekka Rätyä tämän jäädessä eläkkeelle tämän vuoden lopussa. Laine on 9-vuotiaasta asti näytellyt niin ammattilais- kuin amatöörilavoilla ja kokemusta vuosien varrella on karttunut yli 600 esityksen verran.

Teatteri Imatran kevään 2020 uutuutena nähdään pohjoismaisena kantaesityksenä ammattiteattereissa suuri koko perheen seikkailumusikaali Viidakkokirja, jonka klassikkoteksti perustuu Nobel-palkitun kirjailijan Rudyard Kiplingin menestysromaaniin. Näytelmäksi sen on kirjoittanut Toby Hulse, ja musiikin siihen on säveltänyt BB Cooper, alkuperäissanoituksista vastaa Rudyard Kipling.

Romaani julkaistiin ensimmäisen kerran jo 1800-luvun lopussa, ja sen kiehtova maailma on hurmannut ihmisiä vuosisadan saatossa. Siitä on nähty lukuisia versioita sekä näyttämöllä, että elokuvissa. Se on vanginnut kaikenikäisten sydämet. Susien kasvatiksi joutuvan ihmislapsen, Mowglin ja hänen eläinkumppaniensa valloittava seikkailu valtaa Teatteri Imatran näyttämön värikylläisellä tarinallaan ja huumaavilla rytmeillään. Viidakkokirja jatkaa Teatteri Imatran seikkailujen sarjaa, joita on nähty v.2015 Hobitti ja v.2017 Maailman ympäri 80 päivässä.

Viidakkokirjan suomentaa ja ohjaa teatterinjohtaja Timo Rissanen, lavastuksesta ja puvustuksesta vastaa vierailijana Maarit Kalmakurki, jonka monet muistavat taidokkaasta edelliskauden Maailmanympäri 80 päivässä visuaalisesta suunnittelusta. Pääroolissa nähdään teatterin uusi näyttelijä Antti Laine, jonka mukana valloittavat koko teatterin ensemble vierailijavahvistuksilla. Muuta työryhmää julkaistaan myöhemmin.

Pohjoismaisen kantaesityksen ensi-ilta on 8.2.2020 teatterin päänäyttämöllä. Esitykset jatkuvat koko kevään ajan aina huhtikuun 25.saakka. Lipunmyynti alkaa 10.9.2019, myynnissä myös koko perheen lippupaketteja.


Lisätietoja: Timo Rissanen p. 020 617 6645 / timo.rissanen@imatra.fi