Olet täällä

Teatteri Imatran nimikkodrinkki-kisan tuomariksi hallitseva Suomen mestari

Teatteri Imatran ja Saimaan ammattikorkeakoulun yhdessä järjestämään drinkkikilpailun tuomaristoon on saatu drinkinteon Suomen mestari Markus Sillanpää. Hän on voittanut myös jälkiruokadrinkkien teon maailmanmestaruuden Tokiossa syksyllä 2016. Teatteri Imatran nimikkodrinkki-kilpailuun ehtii vielä ilmoittautua mukaan. Reseptien viimeinen palautuspäivä on sunnuntaina 11. joulukuuta. 

Sillanpää työskentelee juoma-alan tuotteita ja välineitä horeca-puolelle myyvässä Mixtec Oy:ssä, joka on myös kilpailumme sponsori. Sillanpää paitsi myy, myös suunnittelee drinkkejä, kouluttaa ja tekee tuotekehitystä. 
Mixtec Oy on vuonna 1992 perustettu suomalainen yksityisyritys, joka tarjoaa ammattitaitoista osaamistaan juoma-alan tarpeisiin. 

Nykyisin Piikkiössä asuvasta Sillanpäästä ei alun perin pitänyt tulla baarimestaria, vaan insinööri. Insinööriopinnot veivät miehen Turkuun, mutta ala ei tuntunut omalta. Sillanpää meni baariin ensin kesätöihin, viihtyi, kouluttautui, alkoi kisata ja jäi alalle. 
Menestystä Sillanpäälle on tullut sekä kansallisissa että kansainvälisissä kilpailuissa. Hän on drinkkien valmistuksen ”hallitseva” Suomen mestari. Mestaruus on tullut kolmena peräkkäisenä vuotena: 2014, 2015 ja 2016. Hän on ainoa, joka on voittanut kolme peräkkäistä Suomen mestaruutta. Lokakuussa 2016 Sillanpää voitti jälkiruokadrinkkien teon maailmamestaruuden Tokiossa pidetyissä kisoissa sacherkakun makuisella drinkillään. Sillanpää on kaikkien aikojen neljäs suomalainen maailmanmestari drinkkien valmistuksessa. 

Teatteri Imatran ja Saimaan ammattikorkeakoulun järjestämän drinkkikilpailun tarkoituksena on löytää nimikkodrinkki Teatteri Imatralle. Kilpailu on avoin kaikille imatralaisissa ravintoloissa työskenteleville ravintolatyöntekijöille sekä Imatralla ravintola-alaa opiskeleville. Voittajadrinkki tulee myyntiin helmikuussa 2017 avautuvaan uuden teatteritalon teatterikahvilaan jonka palveluista vastaa Fazer Food Services.

Lisätiedot kilpailusta tästä.