Hyppää pääsisältöön

Teatteri Imatran näytäntövuosi on päättynyt

To 22.12.2022 klo 11:54

Teatteri Imatran näytäntövuosi 2022 päättyi 17.12. Vuoden aikana nähtiin 136 esitystä. 38 esitystä jouduttiin perumaan.

Katsojia koko vuoden aikana teatterissa kävi 16 450. Tavoitteesta jäätiin noin 4 000 katsojaa.

—Vuosi on ollut urani haastavimpia. Näytöksiä jouduttiin perumaan valtava määrä muun muassa koronan, sairastumisien ja tapaturmien takia. Tilanne on ollut sama kaikissa Suomen teattereissa, teatterinjohtaja Timo Rissanen sanoo.

—Peruutukset ovat olleet painajaismaisia. On kuitenkin muistettava, että sairaana ei voi tulla töihin. Näyttelijän on pystyttävä lavalla kokonaisvaltaiseen esiintymiseen.

Vuosi alkoi odotetulla musikaalilla

Vuoden 2022 ensimmäinen ensi-ilta oli pitkään odotettu Elämä ikkunan takana -musikaali.

Koronarajoitusten takia ensi-iltaa jouduttiin siirtämään neljästi, ja kun se viimein saatiin toteutumaan, korona-aalto pyyhkäisi teatterin yli. Näytöksiä peruttiin 11.

—Elämä ikkunan takana keräsi kaikesta huolimatta lähes 4000 katsojaa, ja musikaali sai erinomaisen vastaanoton, Rissanen kertaa.

Kevään toinen ensi-ilta, monologi Spoonface Steinberg, jouduttiin siirtämään syyskaudelle tapaturman takia. Yhden naisen monologi keräsi katsojia syksyllä noin 450 yhteensä 14 näytöksessä. Lapsille suunnattu Koira nimeltään Kissa -näytelmän näki puolestaan kevään ja syksyn aikana 750 vierasta. Näytöksiä järjestettiin 19.

Kuninkaan puheen näki lähes 1600 vierasta

Kesäteatterinäytelmä Niin paljon kuului rakkauteen esitettiin 34 kertaa, ja katsomossa vieraili yli 7 000 katsojaa.

Syksyn kiitelty Kuninkaan puhe päästiin esittämään 16 kertaa, ja sen näki lähes 1600 katsojaa. Seitsemän esitystä jouduttiin perumaan paikkauksen ja tapaturman vuoksi.

Helppo ero -komediasta järjestettiin 21 näytöstä. Näytöksiä peruttiin viisi, ja syksyn viimeisissä näytöksissä näyttelijä Hanna Kaskela paikkasi sairastunutta näyttelijää. Yleisöä näytelmä keräsi 2 300.

Vuoden aikana Teatteri Imatrassa vieraili kaksi näytelmää. Seela Sellan ja Esko Roineen Rakkauskirjeitä esitettiin suurella näyttämöllä kahdesti, ja keräsi 400 katsojaa. Komedia Tuula ja Pirkko – meil on aina Toro keräsi noin 140 henkilön yleisön.

Teatterin kevätkausi alkaa 4.2., jolloin ensi-iltansa saa musiikkinäytelmä Piaf - Pikkuvarpunen.

Lisätietoja:

Teatterinjohtaja Timo Rissanen, timo.rissanen@imatra.fi, p. 020 617 6645