Olet täällä

Teatteri Imatran keväässä hurmaavia vierailuesityksiä sekä Pekka Rädyn oma ilta

Tiedote 10.10.2018

Teatteri Imatran keväässä hurmaavia vierailuesityksiä sekä Pekka Rädyn oma ilta

 

Tähtihaastattelussa näyttelijätär Pirkko Mannola

Näyttelijä, laulaja ja elokuvatähti Pirkko Mannolan huikea ura on kestänyt miltei 60 vuotta. Hän on saanut Miss Suomen tittelin, hurmannut elokuvamusikaaleissa, levyttänyt lukuisia kappaleita, keikkaillut ympäri Länsi-Saksaa, tehnyt mittavan määrän rooleja useissa suomalaisteattereissa. Luvassa on siis tähtihetki, kun kuulemme Pirkko Mannolan elämästä valloittavia tarinoita teatterinjohtajan Timo Rissasen haastatellessa häntä. Tämä jatkaa tähtihaastattelujen sarjaa, joissa aiemmin on kuultu Seela Sellaa ja Ritva Oksasta. Tähtihaastattelu teatterin suurella näyttämöllä tiistaina 12. maaliskuuta 2019.

Ritva Oksasen ja Pedro Hietasen Älä jätä sinua yksin

Ritva Oksanen tunnetaan erityisesti Elämänmenon Eila Niemisenä, mutta 1939 syntynyt näyttelijä on ehtinyt olla mukana monessa muussakin niin estradilla, tv:ssä kuin elokuvissakin. Oksanen on tunnettu myös omista teatteriteoksistaan, joissa hän yhdistää laulua, runonlausuntaa ja proosaa.  Näyttelijättärestä kriitikko Lauri Meri kirjoitti Helsingin Sanomissa näin: ”Ritva Oksanen juhlii kuin pyörremyrsky. Oksaska on näyttämöllä läsnä tässä ja nyt, vaikuttavampana kuin koskaan."

Tällä hetkellä Ritva kiertää ympäri Suomea omalla esityksellään Älä jätä sinua yksin. Esitys on konsertti-ja lausuntaesitys, jonka teemoina ovat rakkaus ja toisista välittäminen. Esitys on koostettu erilaisista tunnetuista kappaleista ja runoista, sekä Aino Suholan teksteistä – ja mukana lavalla on myös Ritvan luottopianisti, Pedro Hietanen. Esitys nähdään Teatteri Imatran suurella näyttämöllä torstaina 25. huhtikuuta 2019.

Kari Hotakaisen Martti Suosalolle kirjoittama Palvelija 

Palvelija on tragikoominen monologi, joka tarkastelee palvelijuutta – onko se vain ammatti vai ihmisessä syvemmällä oleva luonne? Mitä tapahtuu, kun palvelijan hermot pettävät? Palvelijan rooliin ui monitaituri, Suomen arvostetuimpiin näyttelijöihin kuuluva Martti Suosalo, joka paitsi esittää näytelmän kaikki roolit, myös ohjaa esityksen.

Palvelija kertoo rikosylikomisario Arto Jylhämöstä, joka tulee pitämään seminaari-luennon aiheesta ”Ihmisen luonne rikospoliisin näkökulmasta”. Rikoskomisarion lisäksi näytelmässä tavataan kavalkadi palvelualan ammattilaisia kätilöstä ja papista mielenterveyshoitajaan ja parturikampaajaan.

Palvelijan visuaalisesta suunnittelusta vastaa Max Wikström. Äänisuunnittelija on Jussi Kärkkäinen, ja naamioinnin on suunnitellut Tuula Kuittinen. Palvelijan ensi-ilta oli 16.4.2015 Helsingin Kaupunginteatterissa. Esitys nähdään teatterin suurella näyttämöllä 2. toukokuuta 2019.

Ilta Pekan seurassa

Näyttelijä Pekka Räty jää eläkkeelle vuoden 2019 lopussa. Hänen 40-vuotiselta uralta löytyy lukuisia rooleja, joissa Räty on heittänyt taiteensa estradille kaiken kansan nähtäväksi. Kukapa ei

muistaisi häntä elokuvasta Simpauttaja? Pekka Räty tuo teatteri-iltaansa tuulahduksia eri suunnilta, saamme kuulla Mielensäpahoittajaa, Laulu tulipunaisesta kukasta -näytelmän Olavia, laulua, haitarin soittoa ja tietysti iloista, vilpitöntä ihmisen eloa. Tällainen on Ilta Pekan seurassa!

Esityksen koostamisesta vastaavat Pekka Räty ja Timo Rissanen. Ensi-ilta Pikku-Hiisi -näyttämöllä 14. helmikuuta 2019, ja esitykset jatkuvat 10. huhtikuuta saakka.

Kevään vierailuesitykset ja Ilta Pekan seurassa -esitykset tulevat myyntiin kuluvan viikon aikana.

 

Väliaikatarjoilutilaukset jatkossa myös verkosta

Teatteri Imatran väliaikatarjoilut saa tilattua jatkossa myös verkkokaupasta. Verkkokaupan on avannut teatterikahvilan toiminnasta vastaava Fazer Food & Co.
Verkkokauppaan: https://shop.fazerfoodco.fi/teatteri-imatra/performances

 

Vierailuesitysten kuvat:
https://imatra.kuvat.fi/kuvat/N%C3%A4ht%C3%A4vyydet+ja+kohteet/Teatteri+Imatra/Kev%C3%A4t+2019+vierailuesitykset/

Ilta Pekan seurassa -kuvat: https://imatra.kuvat.fi/kuvat/N%C3%A4ht%C3%A4vyydet+ja+kohteet/Teatteri+Imatra/Ilta+Pekan+seurassa/

 

Lisätiedot:
Teatterinjohtaja Timo Rissanen
puh. 020 617 6645
timo.rissanen@imatra.fi
www.teatteri-imatra.fi