Olet täällä

Teatteri Imatran ensi kevään lastennäytelmänä nähdään hurmaava Pähkinänsärkijä

Teatteri Imatran kevään 2021 lastennäytelmänä nähdään E.T.A. Hoffmanin kertomukseen ja Pjotr Tšaikovskin balettiin pohjaava klassikkoteos Pähkinänsärkijä.  

Tarina alkaa, kun pieni Klaara-tyttö saa jouluaattona lahjaksi puisen pähkinänsärkijänuken. Klaara näkee nukesta unta, jossa hänen eteensä avautuu ihmeellinen taikamatka keijukaisten, makeisten ja lelusotilaiden maahan. 

 ­–Pähkinänsärkijä on maaginen teatterileikki, jossa näyttelijät toimivat niin kertojina kuin roolihahmoina. Näytelmässä kuullaan luonnollisesti myös musiikkia Tšaikovskin baletista, joten luvassa on aito, lapsille sopiva klassikkokokemus, Teatteri Imatran johtaja Timo Rissanen lupaa.

Teatteri Imatran Pikku Hiisi -näyttämöllä nähdään joka vuosi lastenteatteria. Klassikkoteokset ja modernit sadut vuorottelevat lavalla vuorovuosin.

–Klassikot pitävät yllä perinteitä ja tutustuttavat lapset vanhoihin satuihin. Teatterilla on suuri merkitys lasten hyvinvoinnille ja siksi on tärkeää, että lapset huomioidaan ohjelmistossa joka vuosi, Rissanen toteaa.

 Imatran kaupunki maksaa imatralaisten päiväkoti- ja koululaisryhmien kuljetukset näytöksiin 

Lipunmyynti Pähkinänsärkijän kevään esityksiin on alkanut tänään keskiviikkona. Imatralaiset päiväkoti- ja koululaisryhmät saavat Teatteri Imatran kautta maksuttomat kuljetukset näytöksiin.

–Haluamme myös näin tukea lasten kulttuurikasvatusta ja mahdollistaa ryhmien pääsyn teatteriin, Rissanen sanoo. 

Pähkinänsärkijän on dramatisoinut lastenteatteriteokseksi amerikkalainen Kathryn Schultz Miller. Millerin dramatisoinnit ovat imatralaisille tuttuja, sillä aikaisempina vuosina nähdyt Liisa Ihmemaassa, Kaunotar ja Hirviö sekä Hannu ja Kerttu ovat myös Millerin työtä. Millerin dramatisoinnista sovituksen ja suomennoksen tekee teatterinjohtaja Timo Rissanen ja ohjauksesta vastaa näyttelijä Antti Laine.

Pähkinänsärkijän lastenteatterin pohjoismainen kantaesitys nähdään Pikku Hiisi -näyttämöllä keskiviikkona 24.3.2021. Esitykset jatkuvat kevään ajan ja myös syksyllä 2021. 

Esitystä suositellaan yli 4-vuotiaille. Sen arvioitu kesto on 1 tunti, väliaikaa ei ole. 

Lisätietoja näytelmästä sekä linkki lipunmyyntiin löytyy Teatteri Imatran internetsivuilta tästä linkistä.