Tänä syksynä juhlitaan Imatran 120-vuotista teatterihistoriaa

To 19.10.2023 klo 14:36

Imatralainen teatteritoiminta täyttää tänä vuonna 120 vuotta. Merkkivuoden juhlaesitys ja teatteritanssiaiset järjestetään Teatteri Imatrassa ja Valtionhotellissa 2.12.2023.

Juhlaesityksenä on Piaf – Pikkuvarpunen. Näytökseen on myynnissä rajoitettu määrä lippuja. Lisää lippuja vapautuu myyntiin mahdollisesti marraskuun 4. päivän jälkeen.

Juhlapäivä käynnistyy onnitteluiden vastaanotolla ja juhlalla. Päivä huipentuu teatteritanssiaisiin ja juhlabuffetiin Imatran Valtionhotellissa.

Teatteritoiminnan katsotaan alkaneet Imatralla vuonna 1903 työväenyhdistyksen iltamista. Vuoksenlaakson teatteri perustettiin vuonna 1943 ja vuonna 1984 teatterista muodostettiin kaupunginteatteri.

—Suomen teatteriperinteet ovat varsin nuoret. Ammattiteatteri on virinnyt monessa kaupungissa harrastuspohjan kautta, ja olemme ylpeitä siitä, että myös Imatralla harrastuneisuus on aikanaan johtanut ammattiteatterin syntymiseen. Meillä on Suomen uusin teatteritalo, mikä kertoo siitä, että teatteritoiminta on pysynyt kaupungissa vireänä, Teatteri Imatran johtaja Timo Rissanen kertoo.

—Teatteria kannattaa juhlia, etenkin näinä aikoina, kun maailmassa tapahtuu paljon ja kulttuuriala on vihdoin selviämässä koronan aiheuttamista ongelmista. Kulttuuri ansaitsee juhlansa.

Muisteluilta ja rooliasunäyttely

Teatteritalo vuonna 2013.

Merkkivuosi näkyy Teatteri Imatrassa myös muilla tavoin.

Marraskuun lopussa järjestetään lisäksi imatralaisen teatteritoiminnan muisteluilta. Illan aikana muistellaan kuvien ja tarinoiden avulla teatterin ja teatteritalon menneitä vaiheita.

Tilaisuuden vetää näyttelijä Ulla-Maija Järnstedt.

—Tapahtuma on hyvin vapaamuotoinen. Nyt saa tulla muistelemaan menneitä oikein luvan kanssa, Järnstedt kannustaa.

Muisteluilta järjestetään Teatteri Imatran yleisölämpiössä sunnuntaina 26.11. kello 16 alkaen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Yleisöaulaan pystytetään syksyllä myös rooliasunäyttely.

Lisätietoja juhlavuodesta ja -näytöksestä:

teatterinjohtaja Timo Rissanen, timo.rissanen@imatra.fi, p. 020 617 6645

Lisätietoja muisteluillasta:

näyttelijä Ulla-Maija Järnstedt, ullajarnstedt@hotmail.com, p. 050 585 2990

TEATTERITOIMINTAA IMATRALLA 120 VUOTTA