Olet täällä

Leevi and the Leavingsin musiikkiin perustuvan näytelmän harjoitukset jatkuvat Imatralla vuoden tauon jälkeen

Kuin olisi palannut vanhan ystävän pariin, kuvailee näyttelijä Eeva Mäenpää.

Siltä hänestä tuntui, kun Elämä ikkunan takana -musiikkinäytelmän harjoitukset käynnistyivät lähes vuoden tauon jälkeen kuluvan viikon maanantaina.

Gösta Sundqvistin ja Leevi and the Leavingsin musiikkiin perustuva teos ehdittiin harjoitella ensi-iltaa vaille valmiiksi vuosi sitten tammikuussa.

Koronavirus kuitenkin puuttui tilanteeseen, ja ensi-iltaa siirrettiin: ensin viikkoja, ja lopulta kokonaisella vuodella.

Kaikki palautui mieleen nopeasti

Vuoden tauko näytelmästä tuntuu pitkältä ajalta. Ennakkoon hieman epäilytti, kuinka kaikki palaa mieleen, Mäenpää ja näyttelijä Pirja Arponen kertovat.

—Harjoitusten alkaessa nyt tammikuussa mietin, että tuleekohan se sieltä näin vuoden tauon jälkeen, mutta tuli se. Kaikki palautui mieleen hyvin nopeasti, Arponen kertoo.

Epävarma tilanne antaa harjoitteluun oman mausteensa. Takaraivossa on koko ajan tietoisuus siitä, että näytösten toteutuminen ei välttämättä ole täysin varmaa.

Se ei kuitenkaan näy harjoituksissa.

–Täysillä tehdään ja siihen luotetaan, että pääsemme helmikuussa esiintymään, Mäenpää sanoo.

Sitä toivoo koko työryhmä.

–Näiden aikojen keskellä pieni pakohetki arjesta olisi varmasti yleisöllekin tervetullut. Musiikki keventää ja voimaannuttaa, ja sitä näinä aikoina tarvitaan.

Kantaesitys 5. helmikuuta

Musiikkinäytelmä herätetään henkiin kahden viikon aikana nyt tammikuussa.

Sen jälkeen työryhmä jää hetken tauolle, ja harjoituksiin palataan ensi-iltaviikolla.

—Ensi-iltaa juhlitaan tämän hetken tiedon mukaan 5. helmikuuta. Päätös siitä, päässemmekö lavalle silloin, tehdään lähipäivinä. Näytöksen jatkuvat huhtikuun loppuun saakka, teatterinjohtaja ja näytelmän ohjaaja Timo Rissanen kertoo.

Teoksen on käsikirjoittanut Eppu Nuotio. Päärooleissa nähdään Imatralla vieraileva Kirsti Valve sekä Eeva Mäenpää.

Antti Laine palaa tänä keväänä takaisin rooliinsa, josta hän joutui jäämään vuosi sitten pois sairausloman takia. Muilta osin työryhmä on pysynyt samana.

Lipunmyynti kevään näytöksiin on käynnissä. Lippukauppaan pääset tästä.

 

Lisätietoja:

Teatterinjohtaja Timo Rissanen, timo.rissanen@imatra.fi, 020 617 6645