Olet täällä

Leevi and the Leavingsin musiikkiin perustuvan Elämä ikkunan takana -musikaalin kantaesitys lauantaina

Elämä ikkunan takana -musikaalin ensi-ilta nähdään Teatteri Imatran suurella näyttämöllä lauantaina 5. helmikuuta.

Ensi-ilta on odotettu, sillä musikaalin näytöksiä on jouduttu lykkäämään lähes vuodella. Tammikuussa 2021 teos oli valmis esitettäväksi, kun ensi-iltaa siirrettiin edeltävänä päivänä. Sen jälkeen ensi-ilta on siirtynyt vielä kolmesti.

Vuoden aikana muutoksia on tapahtunut myös työryhmässä. Viimeisin näyttelijänvaihdos jouduttiin tekemään vain pari viikkoa sitten, kun yksi alkuperäisen kokoonpanon näyttelijä joutui jättäytymään pois tapaturman ja sitä seuranneen sairausloman takia.

—Esitys on ollut tämän talon historiassa ja omassa työhistoriassanikin haasteellisimpia. Valmistumisprosessi on haastanut meidät kaikki, tähtäimessä on kuitenkin ollut vain yksi asia: saada esitys ensi-iltaan yleisöllemme, joka odottaa sitä valtavasti.  Koko työryhmä on laittanut siihen sydämensä, ja uskon että juuri se tekee esityksestä ainutkertaisen, elämänmakuisen musikaalin, jossa Leevi and the Leavingsin laulut pääsevät elämään, ohjaaja, teatterinjohtaja Timo Rissanen sanoo.

Eppu Nuotio teki käsikirjoituksen tilaustyönä

Elämä ikkunan takana on täysin uusi musikaali: kirjailija, käsikirjoittaja Eppu Nuotio on tehnyt teoksen tilaustyönä Teatteri Imatralle. ­­

Nuotion synnyttämät henkilöhahmot ovat saaneet innoituksensa Gösta Sundqvistin lyriikoista. Sundqvistin ja hänen yhtyeensä Leevi and the Leavingsin musiikki myös kuuluu teoksessa.

Musikaalin ohjaa Timo Rissanen ja päärooleissa näyttelevät Eeva Mäenpää  ja Kirsti Valve (vier.)  Muissa rooleissa nähdään Pirja Arponen (vier.), Anna Hanski (vier.), Kari KinnariMarko KurikkaAntti LaineVille Lamberg (vier.), Heikki Pöyhiä (vier.) ja Tatu Siivonen (vier.).

Lavastuksesta vastaa Maarit Kalmakurki (vier.), puvustuksesta Marja Liukkonen ja koreografiasta Jouni Prittinen (vier.). Kapellimestarina toimii Lauri Kuosa. Esityksessä on neljän hengen orkesteri.

Ensimmäisissä helmikuun näytöksissä on voimassa 50 katsojan rajoitus. Voimassa on vahva maskisuositus.

Koronapassia ei tarvita.

 

Lisätietoja:

Teatterinjohtaja Timo Rissanen, timo.rissanen@imatra.fi , 020 617 6645