Olet täällä

Kevään 2018 tähtivierailut

Tähtihaastattelussa teatterineuvos Ritva Oksanen
ke 14.3. klo 19.00

Näyttelijä- laulajalegenda Ritva Oksanen on esiintynyt estradeilla, radioteatterissa, televisiossa ja elokuvissa vuodesta 1957 lähtien. Lisäksi hän on toiminut 70-luvun alusta asti myös yrittäjänä ja tuottanut useita esityksiä ja kiertueita. Luvassa on teatterin magiikkaa, lämminhenkinen ja ainutkertainen ilta, jossa Oksanen kertoo teatterinjohtaja Timo Rissasen haastattelemana elämästään ja urastaan.

 

Anna-Leena Härkönen
Rantarouvat
ti 2.5. klo 19.00

Kuule, kaikella rakkaudella.

Rantarouvat on Lauri Nurksen ohjaama, Sinikka Sokan ja Jaana Saarisen tähdittämä lempeän oikukas komedia, jonka Anna-Leena Härkönen kirjoitti juuri näitä naisia varten. Nämä rouvat tietävät ensikohtaamiselta, mikä toisten elämässä on vikana ja kuinka se korjataan. Esitys on kerännyt täydet katsomot ympäri Suomea ulottuvalla kiertueellaan.

 

Rakastatko miestäsi vielä, ainakin tuhannen avioliittovuoden jälkeen, vai oletteko yhdessä vain, koska et uskalla lähteä? Entä sinä, joka olet aina lähtenyt etkä koskaan oppinut jäämään! Oletko joku toisten parisuhdeasiantuntija, koska kukaan ei ole kelvannut loppuun saakka? Ja mikä on siihen loppuun saakka, tähän päivään vai kunnes kuolema meidät erottaa.

Voipaperiin pakattujen voileipien äärellä käydään keskustelu, jossa ikääntyvän naisen elämä, sen ilot, surut ja kysymykset kiteytyvät pintaan ja puheeksi kahden tuntemattoman kesken. Tämä tarina on kuin tosi, niin tunnistettavia ovat rypyt sen kasvoilla.

Kantaesitys Turun Linnateatterissa 21.10.2015.

Rooleissa Sinikka Sokka ja Jaana Saarinen
Käsikirjoitus Anna-Leena Härkönen
 

 

Leena Tamminen
Pieni eläin – Seela Sella 80 vuotta
ti 8.5. klo 19.00 ja ke 9.5. klo 14.00

Rakastettu näyttelijä Seela Sella juhlii 80-vuotispäiviään monologiteoksella, jossa maailmaa katsotaan pienen eläimen silmin. Sen esikuvana on Nasu, joka on aina ollut Seelan suosikki – ja onhan heissä paljon samaakin!

Pienen eläimen kotimetsä on pienentynyt kovasti. Metsät vähenevät koko ajan, eivätkä kaikki eläimet − etenkään isot − enää tahdo mahtua niihin. Mahtuuko maailmaan ollenkaan metsiä, saati eläimiä? Pieni eläin pohtii elämän menoa, vanhenemista ja maailman muuttumista – ihmettelee ennen kaikkea ihmisen toimintaa.

Roolissa Seela Sella
Teksti Leena Tamminen
Ohjaus Kari Paukkunen

 

Lisätiedot:

Teatterinjohtaja Timo Rissanen

p. 020 617 6645

timo.rissanen@imatra.fi