Joonas Vartiainen on Teatteri Imatran uusi näyttelijä

Pe 17.3.2023 klo 15:19

Joonas Vartiainen.

Teatteri Imatran uudeksi näyttelijäksi on valittu Joonas Vartiainen.

Vartiainen on valmistunut näyttelijäksi Göteborgin yliopistosta. Näyttelijäntyön lisäksi hän on opiskellut laulua niin Ruotsissa kuin Suomessa. Äänialaltaan Vartiainen on tenori.

Vartiainen on kotoisin Sipoosta. Imatra ja Itä-Suomi yleisesti on hänelle täysin uusi ympäristö.

—En tuntenut kaupunkia ennalta enkä ole muistaakseni koskaan vieraillut siellä. Halusin kuitenkin hakea Teatteri Imatraan, sillä se vaikutti mukavalta paikalta työskennellä. Myös Suomen uusin teatteritalo sekä teatterin monipuolinen ohjelmisto vakuuttivat, Vartiainen kertoo.

Vartiainen aloittaa työt Imatralla maaliskuun lopulla, jolloin teatterissa käynnistyvät syksyn ensimmäisen ensi-illan harjoitukset. Näyttämöllä hänet nähdään ensimmäisen kerran syksyn ensimmäisessä ensi-illassa 23.9.

Teatteri Imatraan kiinnitettiin uusi näyttelijä, sillä pitkän uran Imatralla tehnyt Kari Kinnari jää eläkkeelle kuluvan kauden jälkeen. Näyttelijän paikkaa haki 23 henkilöä, joista 5 kutsuttiin koe-esiintymiseen.

 

Lisätietoja:

Teatterinjohtaja Timo Rissanen, timo.rissanen@imatra.fi, p. 020 617 6645

Näyttelijä Joonas Vartiainen, joonas.vartiainen90@hotmail.com, p. 040 562 7337

 

Kuka olet, Joonas?

  • 32-vuotias näyttelijä Sipoosta.
  • Opiskellut näyttelijäksi Göteborgin yliopistossa Ruotsissa.
  • On tottunut hyppäämään uusiin ympyröihin: Imatra on hänelle uusi tuttavuus, ja myös Göteborg hänelle täysin vieras kaupunki ennen opintojen aloitusta.
  • Tulee suomenruotsalaisesta perheestä, isä on savolainen. ”Olen siis yhdistelmä positiivista suomenruotsalaisuutta ja kieroa savolaisuutta.”