Imatran uuden teatteritalon avajaisnäytelmäksi veijarikomedia

Pe 8.4.2016 klo 00:00

Imatran uuden teatteritalon avajaisnäytelmänä keväällä 2017 nähdään veijarikomedia Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi. Näytelmä perustuu ruotsalaisen Jonas Jonassonin menestysromaaniin Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Näytelmän Imatralle ohjaa teatterinjohtaja Timo Rissanen.<--break->

Näytelmä kertoo satavuotiaasta dynamiittiasiantuntija Allan Karlssonista, joka joutuu pitkän ja vaiherikkaan elämän jälkeen vanhainkotiin. Vanhainkodissa valmistellaan Allanin satavuotisjuhlia joista hän vähät välittää. Allan karkaa ikkunasta ja kohtaa karkumatkallaan joukon kummallisia sattumuksia, muun muassa norsun, rikolliskoplan, murhaajan ja rahaa täynnä olevan laukun. Karkulaisen jäljillä ovat niin media kuin poliisitkin. Tarinan aikana selviää, että Allan on päässyt tutustumaan vuosisatansa vaikuttajiin laajalla skaalalla, ja ollut mukana yhdessä jos toisessa merkittävässä tapahtumassa.

Allanin roolissa nähdään helsinkiläinen freelancenäyttelijä Lasse Karkjärvi (s. 1958). Karkjärvi on esiintynyt useissa teattereissa, elokuvissa ja televisiosarjoissa. Teatteri Imatrassa hän vieraili Yön Ruhtinas -operetissa keväällä 2010.

Jonassonin kirjoittama Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann oli Ruotsissa vuoden 2010 myydyin romaani ja se on käännetty 43:lle eri kielelle. Kirjaan perustuva elokuvaa on näytetty 40:ssä eri maassa ja se on saanut useita elokuva-alan palkintoja.

Imatran uuden teatteritalon avajaisia vietetään 10. ja 11. helmikuuta 2017. Näytelmä esitetään Imatralla Suomen ammattiteattereiden kantaesityksenä.

"Kun etsin ratkaisua uuden teatteritalon avajaisnäytelmäksi, tuntui tämä erittäin luontevalta ja vastustamattomalta idealta, kertoo teatterinjohtaja Rissanen. Hykerryttävä veijaritarina, jonka tärkeinä teemoina ovat suuri elämänmyönteisyys ja ajatus, että elämän ei tarvitse loppua ihmisen ikääntyessä. Päähenkilö Allan Karlssonin filosofia toimii järkähtämättömästi: Kun elämä menee jatkoajalle, on helppoa ottaa pieniä vapauksia. Rissasen mielestä Teatterille merkityksellistä on hyvä tarina, värikkäät henkilöhahmot ja taitava juonen kuljetus. Niitä Jonassonin teoksessa riittää."

Lisätiedot
teatterinjohtaja Timo Rissanen
p. 040 547 4046
timo.rissanen@imatra.fi

projektipäällikkö Katri Storhammar
p. 040 7066 096
katri.storhammar@imatra.fi