Imatran kesäteatterissa seikkailee ensi vuonna koko kansan suosikki Reinikainen

Pe 24.11.2023 klo 10:00

Näyttelijä poliisiksi pukeutuneena.

Imatran kesäteatterissa nähdään ensi kesänä television menneiden vuosikymmenien supersuosikki poliisikonstaapeli Reinikainen. Reinikainen keräsi parhaimmillaan2,4 miljoonaa katsojaa televisioiden ääreen.

Klassikkosarjan näyttämösovitus on vauhdikas katsaus poliisilaitoksen maailmaan ja Reinikaisen omintakeiseen elämään.

Näytelmässä Reinikainen saa siirron maalaiskylältä kaupungin poliisilaitokselle. Kaupungissa sattuu ja tapahtuu, ja lainvalvojia työllistävät alkoholia liikaa nauttineet kansalaiset, varkaudet sekä kadonneet henkilöt.

—Näissä tilanteissa Reinikainen on joviaali kansanmies, joka ratkaisee ongelmalliset tilanteet puhumalla, huumorilla ja sanan miekalla,  teatterinjohtaja Timo Rissanen kertoo.

Näytelmän ohjaa Rissanen ja Reinikaisen roolissa vierailee näyttelijä Lasse Karkjärvi, joka valloitti yleisönsä samaisessa roolissa Imatran kesäteatterin Tankki täyteen -produktiossa vuonna 2019. Muissa rooleissa nähdään vierailevina tähtinä Lotta LindroosHarri NousiainenJussi PuhakkaJouko Puolanto ja Miikka Wallin.

Ensi-iltaa vietetään Imatran kesäteatterissa tiistaina 25.6.2024.

Koira nimeltään Kissa palaa Pikku Hiisi -näyttämölle

Kevään 2024 lastennäytelmänä esitetään Koira nimeltään Kissa tapaa kissan, joka oli vuonna 2019 Finlandia Junior palkintoehdokas.

Näytelmässä koira nimeltään Kissa ja mies nimeltään Näätä ovat ystäviä. Ystävykset tarkkailevat kukkulan laelta vilkkaan sataman tapahtumia ja huomaavat musta kissan, joka astelee laivasta maihin. Mitä Kissa tuumaa, kun tapaa oikean kissan?

—Koira nimeltään Kissa on imatralaisille tuttu hahmo, sillä se nähtiin kantaesityksenä Pikku Hiisi -näyttämöllä viime vuonna, ja sai yleisön kiitokset humaaniudestaan. Nyt näytelmä saa ansaitusti jatkoa, Rissanen iloitsee.

Koira nimeltään Kissa tapaa kissan -näytelmän on käsikirjoittanut kirjailija Tomi Kontio. Esityksen ohjaa ja dramatisoi Timo Rissanen. Näyttelijät julkistetaan myöhemmin talvella.

Lisätietoja:

Teatterinjohtaja Timo Rissanen, timo.rissanen@imatra.fi, p. 020 617 6645

KUVAPANKKI

 

Koira nimeltään Kissa tapaa kissan

Ensiaamu 20.3.2024
Käsikirjoitus Tomi Kontio
Ohjaus ja dramatisointi Timo Rissanen
Visualisointi Irina Kurkinen
Valosuunnittelu Johannes Hallikas
Äänisuunnittelu Keijo Miettinen
Kampaukset ja maskeeraus Sonja Pöyhiä

Reinikainen

Ensi-ilta 25.6.2024
Käsikirjoitus Neil Hardwick - Jussi Tuominen
Dramatisointi Olka Horila
Ohjaus Timo Rissanen
Lavastus ja puvustus Karmo Mende (vier.)
Äänisuunnittelu Keijo Miettinen
Kampaukset ja maskeeraus Sonja Pöyhiä
Rooleissa vierailevat Lasse Karkjärvi (freelancer), Lotta Lindroos (freelancer), Harri Nousiainen (Suomen kansallisteatteri), Jussi Puhakka (freelancer), Jouko Puolanto (freelancer) ja Miikka Wallin (Lahden kaupunginteatteri).