Imatran kesäteatterissa nähty Kultaranta jäi tavoitteestaan

Ma 31.7.2023 klo 15:04

Näyttelijä Antti Laukkarinen heiluttaa kävelykeppiä ja hymyilee. Muut näyttelijät katsovat.

Teatteri Imatran tuottaman Imatran kesäteatterissa nähdyn Satu Rasilan ja Paavo Westerbergin kirjoittaman komedian Kultaranta kävijämäärä oli yhteensä 6329 katsojaa.

Teatterinjohtaja Timo Rissanen ei ole tyytyväinen katsojamäärään, sillä tavoitteena oli yli 9000 katsojaa.

— Suurimpana harmina näen hyvin vaihtelevat säät sateineen ja ukkosineen. Yleisön ostokäyttäytymisessä on myös havaittavissa yleisesti muutosta: enää lippuja ei osteta ennakkoon sellaista määrää mitä aiemmin, vaan ostotapahtuma tehdään vasta muutamaa päivää ennen tai samana päivänä. Myös ryhmien määrä on selkeästi vähentynyt kauttaaltaan teattereissa, Rissanen kertoo.

Kesäteattereissa on ollut vaihtelevat yleisömäärät, toisissa paikoissa on menty yli tavoitteen ja toisissa paikoissa väkeä on taas käynyt selkeästi vähemmän.

— Katsojamäärien nousu- ja laskusuhdanteet ovat aaltoliikettä. Vuosina 2019 ja 2021 mentiin selkeästi yli katsojatavoitteen, viime ja tänä vuonna mentiin alle, sanoo Rissanen.

Kesäteatteriesitys keräsi katsojiltaan positiivista palautetta.

— Valtavasti on tullut kehuja esityksen hulvattomuudesta, ajankohtaisuudesta presidentinvaalien kynnyksellä sekä historiallisesta näkökulmasta. Toki myös kritiikkiäkin on tullut, mutta näin tapahtuu jokaisen teatteriesityksen kohdalla, kaikkia emme voi miellyttää, eikä teatteriesitys sitä voikaan tehdä, Rissanen toteaa.

Kultaranta-komediaa esitettiin 31 kertaa kesäteatterissa ajalla 27.6.–30.7. Yksi esitys keskeytettiin yleisössä tapahtuneen sairauskohtauksen takia, kaksi esitystä peruutettiin näyttelijän sairastumisen tähden, ja viime perjantain yöesitys peruttiin erittäin huonon sään takia.

Teatteri Imatra ilmoittaa syyslokakuussa kesän 2024 tulevan produktion.

Lisätietoja:

teatterinjohtaja Timo Rissanen, timo.rissanen@imatra.fi, p. 020 617 6645