Olet täällä

Gösta Sundqvistin ja Leevi and the Leavingsin musiikki pääosassa Teatteri Imatran musikaalissa

Teatteri Imatrassa saa ensi-iltansa 13.2.2021 uusi kotimainen kantaesitysmusikaali Elämä ikkunan takana, jonka on teatterille kirjoittanut varta vasten kirjailija, Unicefin hyväntahdon lähettiläs Eppu Nuotio, joka tunnetaan lukuisista teoksistaan.

Tämä riemukkaan rouhea musikaali Elämä ikkunan takana kertoo hyvien ystävysten Marja-Leenan ja Karoliinan haksahtamisesta nykypäivän Auervaaraan. Se kertoo Karoliinan ja Hannun erotarinan. Se kertoo Hannun ja Karoliinan Kai-pojan muuttumisen Päiviksi sekä isän ja pojan suhteen uudenlaisesta suunnasta. Ja se kertoo vanhasta, muistoissaan elävästä Neiti Amalia Niemisestä joka rohkaisee Kaita ehdoitta. Sekä Hannusta, kunnollisesta suomalaismiehestä, joka joutuu rakentamaan elämänsä kokonaan uudestaan, kun vaimo häipyy. Karoliina haluaa uuden elämän: ”Mä oon katsonut elämää ikkunan takaa, se loppu nyt!”

Eppu Nuotion kirjoittama lämmin, arkisen tuttu, hauska ja koskettavakin musiikkinäytelmä tutkii parisuhteen raapivaa karheutta ja vie Gösta Sundqvistin rakastettujen laulujen nostalgiseen maailmaan. Musiikkinäytelmän kappaleina kuullaan mm. Rin-Tin-Tin, Enkelinhöyheniä ikkunalaudalla, Laura Jenna Ellinoora Alexandra Camilla Jurvanen, Pohjois- Karjalaan, Vasara ja nauloja, Amalia sekä Marja-Leena.

─ Teatteri Imatrassa kotimaiset musiikkinäytelmät ovat olleet suuressa suosiossa, ja niitä on nähty vuosien varrella mm. Rauli Badding Somerjoesta, Juice Leskisestä ja Irwin Goodmanista, kertoo teatterinjohtaja Timo Rissanen.

─ Keskustelimme näyttelijöiden kanssa pari vuotta sitten, ja tämä idea Gösta Sundqvistin lauluista putkahti esiin. Sovimme että vien asiaa eteenpäin etsimällä kirjailijaa ja keskustelemalla muodosta. Gösta Sundqvistin omaiset eivät halua itse Göstasta tarinaa näyttämölle, ja sitten syntyikin nerokas idea että säveltäjän laulun hahmoista synnytetään henkilögalleriaa. Eppu Nuotio kiinnostui tästä kovasti, ja reilu vuosi sitten pidimme ensimmäisen palaverin. Nyt musikaalin teksti on valmis, odotukset ensi kevään osalta ovat suuret, Rissanen jatkaa.

Kantaesitys Teatteri Imatran suurella näyttämöllä lauantaina 13.2.2021. Esitykset jatkuvat 24.4.2021 asti. Musikaalin liput tulevat myyntiin syyskuussa.