Olet täällä

39 askelta -komedian ensi-iltaa juhlitaan Teatteri Imatrassa lauantaina 24.10.

Näytelmä aloittaa teatterin pikkujoulukauden. Näytökset jatkuvat joulukuulle saakka.

Teatteri Imatrassa vietetään lauantaina 24. lokakuuta 39 askelta -komedian ensi-iltaa. Näytelmä perustuu John Buchanin kirjaan ja Alfred Hitchcockin elokuvaan vuodelta 1935. Pääosassa on Richard Hannay, nuhteeton herrasmies, joka tapaa teatterissa valloittavan naisen ja vie hänet kotiinsa illan päätteeksi. Seuraavana aamuna hän löytää naisen kotoaan hengettömänä. Hannay haluaa puhdistaa nimensä ja aloittaa pakomatkan.

– 39 askelta on mm. kaksi Tony-palkintoa ansaitusti napannut komedia. Elokuva kuului Hitchcockin omiin suosikkeihin, koska hänen mukaansa teoksen tempo oli täydellinen eikä siinä ollut yhtäkään kuollutta hetkeä. Tähän samaan olemme työryhmän kanssa pyrkineet, ohjaaja Anna-Maria Klintrup kertoo.

39 askelta avaa Teatteri Imatran pikkujoulukauden.

– Näytelmä on erinomainen valinta pikkujoulukauden lähestyessä. Se pitää sisällään jännitystä, nerokkaasti rakennetun teatterileikin sekä hulvatonta komediamenoa, jonka takaavat näyttelijöiden lukuisat roolihahmot. 39 askelta on noussut maailmalla erittäin suosituksi enkä ihmettele sitä yhtään, teatterinjohtaja Timo Rissanen sanoo.

Näytelmän on ohjannut Anna-Maria Klintrup (vier.). Pääosassa nähdään Antti Laine, muissa rooleissa Aki Honkatukia, Hanna Kaskela, Kari Kinnari ja Marko Kurikka.

Näytökset jatkuvat 8.12. saakka.

Turvallisuudesta huolehditaan tarkkaan

Koronaepidemian takia teatterissa on tehty useita toimenpiteitä, jotka huomioimalla teatterissa vierailu on turvallista. Päänäyttämön katsojaluku on puolitettu ja teatterisaleissa turvavälien säilyminen varmistetaan jättämällä kaksi tyhjää paikkaa seurueiden väliin. Turvaväleistä huolehditaan myös muualla teatterin tiloissa. Käsidesiä on saatavilla useista eri pisteistä. Teatterilta on saatavilla myös kasvomaskeja, joita suositellaan käytettävän sisätiloissa.