Olet täällä

39 askelta johdattaa pikkujoulutunnelmaan Teatteri Imatrassa

Teatteri Imatran seuraavan pikkujoulukauden avaa maailmalla suurta menestystä niittänyt hittikomedia 39 askelta.

─ Kyseessä on John Buchanin kirjaan ja Alfred Hitchcockin elokuvaan perustuva parodia, joka on höystetty annoksella jännitystä, teatterinjohtaja Timo Rissanen kertoo.

Näytelmän sovituksesta vastaavat Patrick Barlow ja Simon Corble Nobby Damonin alkuperäisidean pohjalta.

Näytelmän päähenkilö Richard Hannay on erittäin hyväkäytöksinen ja kaikin puolin nuhteeton herrasmies. Hän löytää teatterista valloittavan, mystisen naisen, ja vie hänet kotiinsa illan päätteeksi. Herätessään hän löytää naisen hengettömänä. Alkaa hurja pakomatka ympäri Englantia, kun Hannay yrittää puhdistaa nimeään ennen kuin on liian myöhäistä. Ja mitä ovat 39 askelta?

Tämä riemastuttava, kekseliäs ja mukaansa tempaava komedia vie yleisön mukanaan. Viisi näyttelijää taituroivat valtavassa rooligalleriassa.

Esityksen ohjauksesta vastaa Anna-Maria Klintrup (vier.), lavastuksesta Karmo Mende (vier) ja puvustuksesta Marja Liukkonen. Pääroolissa nähdään Antti Laine, muissa rooleissa Hanna Kaskela, Aki Honkatukia, Kari Kinnari ja Marko Kurikka.

39 askelta sai kantaesityksensä vuonna 2005, se palkittiin Lontoossa 2007 vuoden parhaana komediana, ja sitä esitettiin yhtäjaksoisesti liki yhdeksän vuotta. Broadwayllakin esitys nähtiin yli 800 kertaa.

Ensi-ilta Teatteri Imatrassa on 24.10.2020.