Olet täällä

Yllätysten ovet - kevään 2019 ensimmäinen ensi-ilta

Tiedote
Teatteri Imatra
18.9.2018

 

Alan Ayckbourn
YLLÄTYSTEN OVET

Keväällä 2019 on katsojille luvassa kiehtovaa jännitystä ja hillitöntä naurua kun helmikuussa ensi-iltaan tulee Yllätysten ovet.

Ajassa risteilevä nerokas trillerikomedia yhdistää hitchcockmaisen jännitystarinan hulvattomaan huumoriin. Vauhdikkaisiin juonenkäänteisiin ja kutkuttavan hauskoihin tilanteisiin antaa persoonallisen lisänsä seikkailu vuosikymmenten välissä, joka tuo tarinaan myös koskettavia piirteitä. Teoksen kirjoittanut Ayckbourn vetelee hatustaan kaniineja toinen toisensa jälkeen, niin yllätyksellinen tämä maailmalla mainetta niittänyt teos on.


Vuosi 2019 ja prostituoitu Poopay on Lontoossa viiden tähden hotellissa elämänsä pulassa. Poopayn iäkäs asiakas Reece kertoo, kuinka hänen yhtiökumppaninsa Julian murhasi Reecen molemmat vaimot vuosikymmeniä sitten.

Hotellissa Julian yllättää Poopayn, joka pakenee sviitin ovesta viereiseen huoneeseen – mutta joutuukin ajassa 20 vuotta taaksepäin. Hän tapaa siellä Reecen toisen vaimon Ruellan, joka ensin epäilee Poopayn tarinaa, mutta muuttaa sitten mielensä – ja havaitsee itsekin voivansa kulkea ovesta toiset 20 vuotta – taaksepäin. Siellä hän puolestaan kohtaa 30 vuotta nuoremman Reecen sekä tämän ensimmäisen vaimon Jessican.

Ruellalla ja Poopaylla on vain yksi yö aikaa estää murhat, muuttaa menneisyys ja tulevaisuus.


Suositusikä yli 12-vuotialle.


Teoksen alkuperäinen nimi Communicating Doors
Ohjaus ja suomennos   Timo Rissanen
Lavastus    Mirva Mustonen
Puvustus    Marja Liukkonen
Valosuunnittelu   Jukka Parviainen
Äänisuunnittelu   Keijo Miettinen
Maskeeraus ja kampaus   Sonja Pöyhiä

Rooleissa Kirsti Valve (vier.), Marika HuomolinUlla-Maija   Järnstedt, Aki Honkatukia, Kari Kinnari ja Marko Kurikka.


Ensi-ilta suurella näyttämöllä 2.2.2019. Esitykset jatkuvat 13.4. saakka.

 


Lisätietoja: Timo Rissanen p. 020 617 6645, timo.rissanen@imatra.fi