Olet täällä

Teatteri Imatrassa kävi tänä vuonna yli 14 000 katsojaa

Teatteri Imatrassa vieraili tänä vuonna 14 204 katsojaa.

Katsojamäärä on vaikean vuoden tulos. Muuttuneen koronatilanteen takia Teatteri Imatra, kuten maan muutkin teatterit, on joutunut siirtämään ensi-iltoja, perumaan näytöksiä ja muuttamaan aikatauluja.

Kevätkauden 2021 aloittajaksi suunniteltu Elämä ikkunan takana -musikaali jouduttiin siirtämään vuodelle 2022. Myös muut viime kevään esitykset ja vierailut jouduttiin perumaan.

Kesäteatteria sen sijana päästiin esittämään suunnitellusti.

—Kesäteatteri oli iloinen yllätys. Pokka Pitää ylitti katsojatavoitteensa selkeästi, teatterinjohtaja Timo Rissanen iloitsee.

Pähkinänsärkijää esitettiin lähes täysille katsomoille

Koronarajoitukset rajoittivat teatterin toimintaa myös syyskaudella.

Syksyn alussa teatteriin saatiin ottaa katsojia puolet täydestä katsojamäärästä. Katsojarajoitteista luovuttiin syksyn kuluessa, mutta etenkin aikuinen väestö vältteli sisätiloissa järjestettäviä yleisötapahtumia.

—Kirpputorin katsojamäärä jäi alle puoleen tavoitteestaan, ja Ei makseta! Ei makseta! noin puoleen, Rissanen kertaa.

Lapsille suunnattu Pähkinänsärkijä sen sijaan houkutteli katsojia hyvin: näytelmää esitettiin lähes täysille katsomoille.

Elämä ikkunan takana -musikaalin kantaesitys tammikuussa

Koronarajoitusten tuoma epävarmuus on ollut teatterin henkilöstölle raskasta.

—Olen hyvin väsynyt ja puutunut korona-ajan tuomiin haasteisiin. Olemme pyrkineet pitämään yllä uskoa ja tekemään teatteria niin hyvin, kuin se näissä olosuhteissa on ollut mahdollista, Rissanen toteaa.

Teatteri Imatra otti käyttöön koronapassin muutama viikko sitten. Tämän hetken tiedon mukaan Eppu Nuotion kirjoittamaa, Leevi and the Leavingsin musiikkiin perustuvaa Elämä ikkunan takana -musikaalia päästään esittämään tammikuussa 2022 suunnitellusti.

—Musikaali on jo herättänyt mielenkiintoa katsojissa. Toivomme vilpittömästi, että tilanne helpottuu ja että ihmiset rohkaistuvat jälleen käymään teatterissa, Rissanen sanoo.

Teattereiden taloutta on korona-aikana paikattu valtion myöntämillä kolmella korona-avustuksella.

 

Lisätietoja:

Teatterinjohtaja Timo Rissanen, timo.rissanen@imatra.fi, 020 617 6645 (tavoitettavissa puhelimitse 28.12. alkaen)