Olet täällä

Maailman ympäri 80 päivässä, muutoksia tekijäryhmään

Teatteri Imatra sai järkyttävän suru-uutisen maanantaina 2.10. kun kuulimme, näyttelijä, ohjaaja, teatterijohtaja Antti Majanlahden menehtyneen. Majanlahden oli tarkoitus ohjata Teatteri Imatran
kevään 2018 ensi-ilta, Jules Vernen suuri seikkailu Maailman ympäri 80 päivässä, jonka on dramatisoinut Laura Eason.
Majalahden kanssa oli käyty kaikki neuvottelut, ja Majanlahti oli jo hyvin pitkälle valmistautunut suunnitelmassaan sekä skenografi Maarit Kalmakurjen kanssa käymissään taiteellisissa keskusteluissa.

Teatterinjohtaja Timo Rissanen kävi pikaiseen tahtiin neuvottelut kuluvan viikon tiistaina ja keskiviikkona.
Maailman ympäri 80 päivässä tulee ohjaamaan Sami Sivonen, joka on menestyksekkäästi vieraillut Teatteri Imatran kahdessa suurtuotannossa näyttelijänä (Hobitti ja 100-vuotias joka karkasi ikkunasta ja katosi). Hän on myös teatteri-ilmaisun ohjaaja ja on työskennellyt menestyksekkäästi erilaisten ryhmien kanssa, joista erikseen voidaan mainita Irti - teatteri.
Sivosen oli tarkoitus näytellä Maailman ympäri 80 päivässä. Hänen rooleihinsa siirtyy myöskin Irti-teatterista tuttu Ville Lamberg, joka on nähty viime aikoina myös Teatteri Imatran tuotannoissa (Hobitti, Kekkonen sekä 100-vuotias joka karkasi ikkunasta ja katosi).

Maailman ympäri 80 päivässä harjoitukset alkavat sovitusti 15.11., ja sen pohjoismainen kantaesitys on 3.2.2017. Esityksiä on kevään aikana 38, ja viimeinen esitys nähdään 21.4.2017. Näyttelijä Kari Kinnari viettää tässä produktiossa taiteilijajuhlaansa.


Lisätiedot:
teatterinjohtaja Timo Rissanen
P. 020 617 6645
timo.rissanen@imatra.fi