Olet täällä

Kirpputori

Riemukkaan rapea tarina suomalaisen miehen loputtomasta itsetunnosta

Reidar Palmgrenin romaanista tehty dramatisointi avaa kantaesityksenä Teatteri Imatran syyskauden. Kirpputori on veijaritarina, jonka päähenkilö kulkee kivikkoista polkua pitkin uuteen elämänvaiheeseen.

Tarina alkaa, kun päähenkilö Kimmo Saarinen herää maanantaiaamuna parhaan ystävänsä Maken sohvalta. Kimmo on poistunut ovia paiskoen hänen ja avovaimonsa Sannamarin yhteisestä kodista. Sinne on jäänyt myös Kimmon poika Konsta. 
Kaikki tuntuvat olevan Kimmoa vastaan. Kimmo on väärinymmärretty, ainakin omasta mielestään: vika kun ei millään muotoa ole hänessä. 
Kimmo on unelmoija, joka pystyy omasta mielestään kaikkeen. Suunnitelmia on paljon, ja hänellä on myös käynnissä lupaavia musakuvioita. Tosin soittotaito, nuottien tuntemus ja laulutaito häneltä puuttuu.

Eräänä päivänä Kimmo saa nenäänsä tällin ja joutuu tahtomattaan nettijulkkikseksi. Kaikki menee pieleen, mutta matkan täytyy jatkua. Sitten hän löytää itsensä Kirpputorilta. Kirpputoria pyörittää sydämellinen ja persoonallinen, tumma kypsä kaunotar Katariina, joka herättää Kimmossa odottamattomia muistoja. Kirpputori lataa miehen mielen täysin uusiin ulottuvuuksiin.

Hauska ja arkisen tuttu tarina

Palmgrenin särmikäs, hulvattoman sarkastinenkin huumori huvittaa ehdottomuudellaan. Tekstiä on kiitetty hauskaksi, kepeän humoristiseksi ja arkisen tutuksi. Hiottu kieli ja kielikuvat ovat kehuttuja ja herkullisia.

Kimmo tuntuu varsin tunnistettavalta hahmolta, jollaisia meidän ympärillemme silloin tällöin eksyy. Kimmon itsetunto suorastaan vyöryy kaiken yli ja peittoaa muut alleen. Toisaalta hän saa meidät muut tuntemaan itsemme onnistuneiksi ja suorastaan paremmiksi ihmisiksi.
- ohjaaja Timo Rissanen


Reidar Palmgren on suomalainen kirjailija ja näyttelijä, jonka esikoisteos Jalat edellä sai sekä Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon että Akateemisen kirjakaupan esikoiskirjapalkinnon 2001. Muita Palmgrenin kirjoittamia romaaneja ovat Lentämisen alkeet (2004), Tunneli (2007), Sudenmarja (2012) ja Kirpputori (2016).

Kirpputorin dramatisoinnista ja ohjauksesta vastaa teatterinjohtaja Timo Rissanen, lavastuksesta Alisha Davidow (vier.) ja puvustuksesta Marja Liukkonen. Musiikin teokseen säveltää Tapani Siirtola, jonka työtä on viimeksi kuultu Imatralla Teatteri Imatran avajaisnäytelmässä Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi

Kimmon roolissa vierailee näyttelijä Tatu Mönttinen. Hän on valmistunut Teatterikorkeakoulusta vuonna 2008 ja esiintynyt niin teatterissa, televisiossa kuin elokuvissakin. Muissa rooleissa nähdään Ulla-Maija Järnstedt, Aki Honkatukia, Kari Kinnari, Marko Kurikka, Antti Laine, Eeva Mäenpää, Pirja Arponen ja Oliver Rosenholm.

Kantaesitys Teatteri Imatran suurella näyttämöllä 11.9.2021. Esitykset jatkuvat 8.12.2021 saakka.
Esitystä suositellaan yli 15-vuotiaille. Esityksen arvioitu kesto on 2 h 40 min. sisältäen väliajan.

Turvallisesti teatteriin

Olemme tehneet useita toimenpiteitä, että teatterikäyntisi olisi turvallinen. Voit lukea aiheesta lisää tästä.

Liput toimituskuluineen alkaen

Norm. 29 € | Eläk./opisk./työtön 27 € | Nuoret alle 16 v. 17 €
Ryhmät yli 20 hlöä 26 €, joka 20. lippu veloituksetta, max. 3 veloituksetonta lippua/ryhmä. HUOM! Ryhmänvetäjiä pyydetään keräämään ryhmän osallistujista jokaisen osallistujan nimi ja yhteystiedot (puhelinnumero ja sähköposti) vallitsevan koronatilanteen takia.
Lipun hinnat sisältävät 10% alv.

K18-näytökset

K18-näytöksissä ikäraja on 18-vuotta ja kyseiset näytökset on merkitty esityskalenteriin "K-18"-merkillä. Näissä näytöksissä salissa on mahdollista nauttia teatteriravintolasta ostettuja alkoholijuomia.