Loppuvuoden teatteriesityksiin vaaditaan yleisöltä (yli 16 vuotiailta) koronapassi. Teatterilla on myös vahva maskisuositus.

Pikku Hiisi -näyttämöllä ei vaadita koronapassia.

Olet täällä

Ei makseta! Ei makseta!

Kaikki maksaa enemmän kuin oikeasti on varaa. Ei makseta! Ei makseta! on poliittinen satiiri tavallisten ihmisten elämästä, jossa arki on yhtä farssia.

Valheella on lyhyet jäljet, valkoisellakin. Näin saa huomata myös Maire, joka yrittää salata umpirehelliseltä mieheltään Raimolta, että marketissa puhjennut asiakkaiden ’maksulakko’ imaisi hänet mukaan laittomuuksiin. Hämärätouhujen sekaan soljahtaa myös ystävä, naapurin pätkätyöläinen Irkku ja hänen luottamusmiehenä toimiva miehensä Saku. Aikamoinen linnunsiemensoppa on keitetty – ja syötykin, ennen kuin sotku on siivottu ja välit virkavallan – ja aviopuolisoiden kanssa selvitetty.

Dario Fo, italialainen teatterimaestro ja Nobel-kirjailija oli loistava humoristi ja koomikko, jonka takuuvarma ja hullunhauska komedia nähdään syksyllä Teatteri Imatrassa. Hänen komedioidensa nauru kumpuaa arjen oivalluksista, yhteiskunnallisista huomioista ja ihmisluonteiden tarkasta havainnoinnista. Fon näytelmät avaavat katsojalle mielenkiintoisen vinkkelin elämäämme, joka silmänräpäyksessä voi muuttua tragikoomiseksi selviytymistaisteluksi.

Näytelmän Teatteri Imatralle ohjaa teatteritaiteen maisteri Tuija Töyräs, jonka sydäntä lähellä ovat koko perheen komediat. Töyräs on helsinkiläinen ohjaaja-näyttelijä-käsikirjoittaja, joka on tehnyt teatteria muun muassa Helsingin, Lahden, Jyväskylän, Kuopion ja Kokkolan kaupunginteattereissa. Uteliaan iloisin mielin Tuija tulee vierailemaan ohjaajana Imatralle. Pentti Järvisen päivitetty suomennos ja sovitus Fon näytelmästä Ei makseta! Ei makseta! tuo teoksen tapahtumat Suomeen, jopa tunnistettavan lähelle…

Kyllä, kyllä välillä itsekin tekisi mieli tehdä maksulakko, kun sähkölaskua maksaessa 70 % laskusta on muusta kuin sähköstä… 
Tämän kaltaisiin ajankohtaisiin arkisiin ongelmiin puuttui näytelmissään Fo oman aikansa Italiassa ja herätti paljon huomiota jopa viranomaisia myöten. Fon poliittinen satiiri puree edelleen terävästi. -Tuija Töyräs

Ensi-ilta 23.10.2021
Esitykset jatkuvat 15.12.2021 saakka

On helppo kuvitella, että etenkin K-18 -näytösten yleisö suorastaan ulvoo. Tämä näytelmä uppoaa niihinkin, jotka eivät edes pidä teatterista. 
- Uutisvuoksi 24.10.2021, Piia Kaskinen

Turvallisesti teatteriin

Olemme tehneet useita toimenpiteitä, että teatterikäyntisi olisi turvallinen. Voit lukea aiheesta lisää tästä.

Liput toimituskuluineen alkaen

Norm. 29 € | Eläk./opisk./työtön 27 € | Nuoret alle 16 v. 17 €
Ryhmät yli 20 hlöä 26 €, joka 20. lippu veloituksetta, max. 3 veloituksetonta lippua/ryhmä. HUOM.! Ryhmänvetäjiä pyydetään keräämään ryhmän osallistujista jokaisen osallistujan nimi ja yhteystiedot (puhelinnumero ja sähköposti) vallitsevan koronatilanteen takia.
Lipun hinnat sisältävät 10% alv.

K18-näytökset

K18-näytöksissä ikäraja on 18-vuotta ja kyseiset näytökset on merkitty esityskalenteriin "K-18"-merkillä. Näissä näytöksissä salissa on mahdollista nauttia teatteriravintolasta ostettuja alkoholijuomia.