Olet täällä

Kultalampi

Rakastettu komedia

Ernest Thompsonin kaikkien tuntema klassikko saapuu Teatteri Imatran suurelle näyttämölle syksyllä 2020. 

Joka kesä Norman Thayer (Ilmari Saarelainen) sekä vaimonsa Ethel (Ulla-Maija Järnstedt) saapuvat kesähuvilalleen Kultalammelle, joka sijaitsee Mainen rannikolla. Tästä kesästä tulee kuitenkin erilainen, 48 yhteisen vuoden jälkeen elämän ilta on edessä, eikä varmuutta ole tuleeko enää uutta kesää. Heidän rakkautensa on syvää, ja se on muovannut heistä parhaita ystäviä. He ovat kuin ne kaksi kuikkaa, jotka kesästä toiseen uiskentelevat lammella. Tänä kesänä Etheliä 10 vuotta vanhempi Norman täyttää 80, ja vierailemaan tulee heidän tyttärensä Chelsea yhdessä uuden miesystävänsä Billin sekä tämän 13-vuotiaan pojan Billyn kanssa – tarkoituksena jättää Billy Ethelin ja Normanin hoiviin ”nuoren parin” Euroopan matkan tähden.

Tässä sydäntälämmittävässä, hurmaavassa ja koskettavassa komediassa puhutaan luopumisesta, sukupolvien välisestä kuilusta sekä pitkästä yhdessäolosta, vanhuuden odottamattomasta tulevaisuudesta. Kultalampi on kuin lämmin henkäys, joka jättää hyvänolon tunteen pitkäksi aikaa.

Kultalampi kuuluu maailman esitetyimpiin lämminhenkisiin komedioihin, joka on käännetty 30 kielelle, sitä on esitetty yli 40 maassa ja kuudella mantereella. Sen Oscar-palkitussa elokuvaversiossa Henry Fonda ja Kathryn Hepburn näyttelivät päärooleja.

Norman Thayerin roolissa vierailee Suomen legendaarisimpiin näyttelijöihin kuuluva Ilmari Saarelainen, jonka ihmiset muistavat maineikkaan Tankki täyteen –sarjan alkuperäisenä Juhanana sekä Sisko ja sen veli –sarjasta. Saarelainen on tehnyt pitkän karriäärin Tampereen Työväen Teatterissa, sekä hauskuuttanut yleisöä kiertueillaan yhden miehen näytelmällä.

Ensi-ilta 12.9.2020 suurella näyttämöllä. Esitykset jatkuvat 15.12.2020 saakka.
Esityksen kesto on n. 2h 25min. sisältäen väliajan.

Liput toimituskuluineen alkaen

Norm. 32€ | Eläk./opisk./työtön 30€ | Nuoret alle 16 v. 17€

Ryhmäliput ryhmämyynnistä

Yli 20 hengen ryhmät 29€/lippu, joka 20. lippu maksutta, max. 3 veloituksetonta lippua/ryhmä. 

HUOM! 

Ryhmänvetäjiä pyydetään keräämään ryhmän osallistujista jokaisen osallistujan nimi ja yhteystiedot (puhelinnumero ja sähköposti) vallitsevan koronatilanteen takia.

Lippuhinnat sisältävät 10% alv.

Kuvat: Arttu Muukkonen